MALI CHEF: Dječji master class….čarolije od jaja & recept za voćni semifreddo

subota 9-13 sati, 20. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U nastavku naših subotnjih radionica MALI CHEF za djecu i mlade, na redu su jela od jaja. Jedna su od namirnica koje uvijek imamo kod kuće, izvrsna baza za mnoga jela. Jaja su puna minerala, prije svega kalcija, fosfora,selena i joda, a obiluju i vitaminima B skupine. Na radionici pravit ćemo kajgane, omlete, poširati jaja, kuhati ih umeko i utvrdo, složiti na salatu, pa i puniti. Naši mali kuhari pravit će i palačinke s jajima u domaćoj verziji te na američki način.

Cijena je 150 kuna, a tečaj nudi kuhanje s master chefom, kuharski trening delikatesnih jela, posluživanje i uživanje u pravoj gozbi s ponekim iznenađenjima kako to mali chefovi i zaslužuju!

Informacije i detalje o radionici možete dobiti mailom:info@skmer.hr ili na broju 099 319 89 61.

Kako je to bilo na Slatkom master classu za male chefove u subotu (13.lipnja), pogledajte u galeriji slika, a tu je i recept s radionice za tople dane.

RECEPT: VOĆNI SEMIFREDDO – domaći voćni sladoled

Sastojci:

Jaja 6 kom

Žumanjak 2 kom

Šećer 150 g

Bobičasto voće 200 g

Vrhnje za šlag 500 ml

Način pripreme:

U kotliću, na pari, mutite jaja, žumanjke sa šećerom, dok ne dobijete gustu pjenastu masu. Pazite posebno na rubove da jaja ne zagore. Skinite s vatre, ohladite uz povremeno miješanje. Dodajte usitnjeno voće i izmućeni šlag od vrhnja. Stavite u obložene kalupe, pa u zamrzivač, dok se ne zamrzne. Vadite i servirate po potrebi. Ukrasite puslicama, karamel košaricama, svježim voćem ili orasima.

Scroll to Top