Mali chefovi postali su majstori burgera – od priče do recepta

održano 27. lipnja 2020., ŠKMER Akademija, Split

Posljednja iz ciklusa MALI CHEF radionica za ovu sezonu bio je Dječji master class o burgerima. Od rujna kreće nova sezona gdje će djeca i mladi (6-14 godina) s našim chefovima u ŠKMER Akademiji istraživati okuse, upoznavati zdrave namirnice i prehrambene navike te, dakako, sami naučiti kuhati svoja omiljena jela.

Začinjanje mesa do oblikovanja u burgere, izrada domaćih bublica, priprema salate i džema od kapule, bili su na repertoaru Malog Chefa u subotu. Na kraju radionice koju su vodili Željko Neven Bremec i Drago Mandić, sve se s guštom pojelo, a zasladio se puslicama i paradižotom. Prvi dječji master class u rujnu ponovo će zbog velikog zanimanja biti burgeri, umaci, peciva i prilozi, a do tada iskušajte recept Malog Chefa.

BURGERI U BUBLICI I POMFRIT

NORMATIV ZA 4 OSOBE:
glatko brašno: 750g
šećer: 400g
svježi kvasac: 20g
mlijeko: 250 ml
jaje: 1kom
sezam: 0.01kg
mljeveno meso: 400g
kapula: 1 kom
češnjak. 2 češnja
rajčica: 100g
zelena salata. 4 lista
kiseli krastavci: 100g
ketchup
sol
papar
slatka paprika
krompir: 1kg
suncokretov ulje : 1l

POSTUPAK: Od brašna, šećera, kvasca, mlakog mlijeka napravimo tijesto i pustimo da kvasa. Zatim ga premjesimo i stavljamo opet na kvasanje. Postupak tako ponavljamo jos dva puta. Kad je tijesto i  treći put kvasalo napravimo od njega male bublice težine 0.15 kg, premažemo jajem i pospemo sjemenkama. Pustimo tako opet da odstoje, pa ih ispečemo 20 minuta na 180 C. Mljeveno meso začinimo solju, paprom, slatkom paprikom i češnjakom. Dobro promiješamo i od njega napravimo pljeskavice težine 150 g i zatim ispečemo. Kad su bublice gotove, preprežemo ih na pola i unutra stavljamo pljeskavicu uz dodatak kapule, ketchupa, kiselih krastavaca, rajčice, zelene salate i sl. Krumpir ogulimo, narežemo za pomfrit i ispržimo u dubokom zagrijanom ulju.

 

 

Scroll to Top