Master class: Janjetina – kreiranje modernih i tradicionalnih menija uz pripremu tematskih jela za različite objekte

21. i 22. travnja. 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Nebrojene su mogućnosti pripreme janjetine – od pučkih do jela haute cuisine kojima ćete zadovoljiti zahtjevnog gosta. Doznajte na ovom master classu s chefom Željkom Nevenom Bremecom kako na okus i miris utječe dob životinje, spol, godišnje doba i prehrana, obučite se tranširanju, pasminama i odabiru pozicija, kao i zero waste konceptu.

Ova delicija je kraljica primorske gastronomije i nezaobilazan dio ponude ugostiteljskih objekata, stoga upoznajte se s mogućnostima pripreme i prezentacije tradicionalnih i modernih jela od janjetine, kreiranja kompletnog menija kroz topla i hladna jela.

Uz putovanje janjećim jelima od predjela do deserta, pripremat ćemo na master classu s polaznicima atraktivna jela za restorane, proslave, kao i posebne male zalogaje i u street food formate, a za polaznike osigurali smo i smještaj.

Teme edukacije:

Upoznavanje s mesom, pasminama, proizvodnji i tehnologiji

Tehnike tranširanja cijelog janjeta

Priprema pojedinih pozicija za tradicionalna i moderna jela od janjetine

Kreiranje kompletnog menua od janjetine

Priprema tematskih jela

Plating jela od janjetine

Predavač: Željko Neven Bremec

Dan 1.: 15:00 – 21:00

Dan 2.: 09:00 – 15:00; 18:00 – 22:00

Broj sati: 16 sati

Trajanje programa: 2 dana

Cijena po polazniku: 9.500 kn

Cijena uključuje opremu i materijale za rad, namirnice, certifikate, smještaj u 1/1 sobama (2 noćenja).

 

Scroll to Top