MCA by Alain DUCCASE: Priča o restoranima velikog kuhara čije ćemo edukacije ugostiti u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u 2022. godini

Vrhunski osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađeni gastronomski koncepti velikog francuskog chefa Alaina Ducassee, priča su 34 njegova restorana od Tokija, preko Singapura, Katara, Francuske i Britanije, pa sve do Las Vegasa. Radi se i o autentičnim bistroima i brasserijama, pa sve do fine dining restorana koji čine sam vrh svjetske ponude. Kao i lani, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija jedini na ovim prostorima, dovode Ducasseove predavače, ujedno vrhunske chefove njegovih restorana od kojih neki nose i po tri Michelinove zvjezdice, kako bi vam prenijeli znanja o vođenju kuhinja i kulinarske tehnike kojima ćete ući u svijet Haute Cuisine.

Alain Ducasse rođen je 1956. godine na farmi u pokrajini Landes u Francuskoj, a još je u ranoj mladosti znao kamo želi stići i čime se baviti. U restoransku industriju ušao je sa 16 godina učeći se kulinarstvu s francuskim velikanima poput Michela Guérarda, Gastona Lenôtrea, Alain Chapela i Rogera Vergéa. Tijek karijere doveo ga je do toga da je postao jedan od najnagrađivanijih svjetskih kuhara s globalnim carstvom koje se proteže i izvan restorana, a posebice s naglaskom na kulinarskim edukacijama koja provode tri njegove kuharske škole.

Prirodnost”(la naturalité) ključni je koncept je Alain Ducasse au Plaza Athénée, njegovog pariškog restorana s tri Michelinove zvjezdice.

Krenemo li od Azije upoznavati koncepte i originalnost ovog velikog kuhara, u Tokiju je ključan  “Beige Alain Ducasse”. Ovaj restoran je otvoren 2004. godine kao plod suradnje vrhunske modne marke CHANEL i tvrtke DUCASSE PARIS, objedinjuje ‘jednostavno i elegantno’ što kao koncepte dijele oba brenda, a izraženo je u svim detaljima kuhinje i uređenja. Nude rafiniranu francusku kuhinju dobrano oslonjenu na birane japanske sastojke.

U glavnom gradu Japana još je Ducasseov restoran Esterre koji namirnicama i jelima slavi unikatnost tamošnjeg terroira, a tu je i Benoit Tokyo, istinski pariški bistro u srcu Japana. U Kjotu je Alain Ducasse otvorio Muni, suvremeni restoran sofisticiranog pristupa francuskoj kuhinji u ekskluzivnom ambijentu, a za šefa kuhinje doveo je Hugues Gérarda iza kojeg je bogato iskustvo u Ducasse restoranima s tri zvjezdice u Parizu, Monaku i Londonu.

U Kini, pak, Ducasse je u Makau otvorio dva restorana. Prvi je Voyages by Alain Ducasse, prijestolnica suvremene multietničke kuhinje, nadahnuta putovanjima ovog chefa južnom hemisferom.  Alain Ducasse at Morpheus je restoran na trećem katu arhitektonski upečatljivog hotela s dvije Michelinove zvjezdice. Jela su intenzivno aromatizirana, savršeno uravnotežena i sofisticirana, a oni koji poznaju Ducasseove druge restorane, znaju da se radi o najboljim jelima velikog kuhara.

Singapurskim BBR by Alain Ducasse  donio je mediteranski koncept grillanja u južnu Aziju. Ovaj restoran nudi kulinarsko putovanje obalama Portugala, Španjolske, Italije i Francuske, u toplom i živopisnom ambijentu i dekoru.

Blue Alaina Ducassea u Bangkogu unio je u tajlandsku kulinarsku scenu prestižni francuski fine dining. Executive chef Wilfrid Hocquet došao je voditi ovaj restoran iz Le Louis XV Alaina Ducassea u Hôtel de Paris, restorana iz Monte Carla koji nosi 3 Michelinove zvijezde. Većinu svoje 20-godišnje karijere Hocquet je proveo u restoranima sa “zvjezdicama” Francuske, SAD-a, pa i ranije na Tajlandu. Wilfrid je rođen i završio kulinarsku školu u južnoj Francuskoj, a od tada je radio pod paskom nekih od najpoznatijih kuhara širom svijeta, uključujući Alaina Ducassea , Daniela Bouluda i J&L Pourcela.

 

Tekst: www.gastrobajter.com

PRIJAVE:

Sponzori

Scroll to Top