MCA by DUCASSE ACADEMY: Započele prijave za tri Master Classa Alaina Ducassea u ŠKMER-u…Naturalité, Street Food i slastičarski French tea-time slastice uz moderne deserte

Početkom iduće godine ponovo u ŠKMER Kuharskoj Akademiju gostuju predvači najprestižnije francuske škola kuhanja Alaina Ducassea, jednog od najvećih svjetskih chefova današnjice i kulinarskih inovatora. Dodajmo, pod imenom Alaina Ducassea posluju 34 restorana na tri kontinenta i u 7 zemalja, a objekti su mu ovjenčani s preko 20 Michelinovih zvjezdica .

U okviru Mediterrranean Culinary Artsa (MCA) organiziramo tri različita Master Classa podijeljena u po dva modula pod vodstvom senior predavača, inače chefova njegovih najboljih restorana te edukuatora iz triju Ducasse kuharskih akademija sa sjedištem u Francuskoj.

EEDUKACIJE U ŠKMER-u:

1. Master Class: Prirodnost uz Alain Ducassea (Naturalité concept )

(26.- 29.siječnja 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split)

modul 1:Novi trendovi u kulinarstvu – igra s fleksitarijanskom prehranom

modul 2: Trojstvo riba, povrća i žitarica po konceptu “prirodnosti” (La cuisine de la naturalité )

2. Kulinarski Master Class: STREET FOOD uz pariški ECOLE DUCASSE

(16.- 19. veljače 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split)

modul 1: Paleta najboljih internacionalnih jela Street Fooda

modul 2: Novi trendovi kroz sinergiju brige o zdravlju i gurmanskog Street Fooda

3. Slastičarski Master Class: FRANCUSKI TEA-TIME uz pariški ECOLE DUCASSE

(23.- 26. ožujka 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split)

modul 1: Francuski tea-time – slatka edukacija za francuski poslijepodnevni predah nastao na 300-godišnjoj tradiciji

modul 2: Moderni tartovi i deserti

Edukacije se održavaju na engleskom jeziku, a namijenjene su onima koji koji žele nadogradit znanja suvremenim konceptima načinima pripreme, odabira i kombiniranja namirnica te organizacije rada po Haute Level standardu.

Cijena po Master Classu u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn, a članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust.

Prijave na: https://www.skmer.hr/mca-by-ducasse-academy-application/

 

 

DUCASSE ACADEMY KONCEPT:

Kroz posvećenost izgradnji nove generacije vrhunskih kulinarskih i slastičarskih šefova, Ecole Ducasee želi dobrodošlicu polaznicima sa svih strana svijeta i različitih predznanja. Polaznicima se omogućuju da uz vrhunske edukatore/šefove kuhinja vodećih Alain Ducasse restorana, otkriju revolucionarne “hands on” tehnike treninga, kao i da se pridruže zajedničkoj stručnoj mreži koja omogućava razmjenu i nadogradnju dobivenih znanja za rad u vrhunskim objektima; od restorana, pa do onih u hotelskoj industriji.

“Svaki tanjur nosi svoju priču, a iza njega središnja je figura kuhar. Usidrena u terroiru, kuhinja Alaina Ducassea vibrira u ritmu svog vremena, okuplja tradiciju i modernost, velika očekivanja i poštivanje namirnica.”

Scroll to Top