MCA by Ducasse: “Mediteranska kuhinja po receptima restorana Alaina Ducassea koji nose po tri Michelinove zvijezdice

održano 3.-7- veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Mediterranean Culinary Arts by Ducasse Education, trening za profesionalne kuhare je završen,  a radilo se o do sada najambicioznijem projektu i prvoj suradnji ŠKMER-a s predvodnicima francuske i svjetske gastronomije. Treninge su prošle dvije grupe polazanika koji su željeli upoznati recepture i načine pripreme restorana s 3 Michelinove zvijezdice pod brandom francuskog chefa Alaina Ducassea. Kroz pripreme, recepture i koncepte vodio ih je chef Mark Guillain-Williams, inače Velšanin koji je radio u nizu prestižnih restorana, pa kao i sous-chef Ducasseu u restoranu pariškog hotela Plaza-Athénée. Od 2011. godine Guillain-Williams je dio tima biranih edukatora za Ducasse  Education koji putuje svijetom i drži treninge. S polaznicima u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a  pripremao je jela monaškog restorana Le Louis XV Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris, Alain Ducasse au Plaza Athénée iz Pariza te britanskog restorana Alain Ducasse at The Dorchester. Prvog dana edukacije  bile spremali su se fileti romba s porilukom i grejpom, tople kamenice iz Étang de Thau jezera s medom i peludi, janjetinu, mladi krumpir i morske alge, kozice s mrkvom….

VIDEO

 

Scroll to Top