MCA ROADSHOW: Ciklus putujućih edukacija završen u Hvaru

održano 22. ožujka 2022., Gastro Centar Hvar, Miće Marchija 9, Hvar

Mediterranean Culinary Arts roadshow, serijal putujućih radionica Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, zaključen u hvarskom Gastro Centru. Na trosatnoj edukaciji okupili su se otočki ugostitelji i chefovi kojima je chef Željko Neven Bremec sa ŠKMER-ovim timom prezentirao mnoštvo specijaliteta za predstojeću sezonu, kao i načina za optimiziranje poslovanja uz zero waste koncept. Između ostalog, pripremali su se i degustirali tartari od bifteka, tune i plavog raka, atlantske i vrlo invazivne vrste koja je u Jadranu uspostavila populaciju,a radi se o gospodarski vrlo iskoristivoj namirnici. Također, pokazane su tehnike suhog mariniranja, Korisitili su se pomno osmišljeni Kotanyi začinske mješavine kao što su Grill Argentina i Grill Texas za mariniranje mesa bez natrij glutaminata, pojačivača okusa i umjetnih boja koje uvelike ubrzavaju rad u kuhinji i donose znatne uštede.

Iskušali su se “ready to cook” proizvodi kao što su burgeri od ribe iz ulova koćarica te u varijantama s kozicama kakvi se proizvode u splitskim pogonima tvrtke Centaurus. Pri tom predstavljeni su trendovski “načini servirana.

Dodajmo, Mediterranean Culinary Arts roadshow program proveden je uz potporu Ministarstva turizma RH, partnera i sponzora kao dio projekta Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu. Hvarskom edukacijom završena je turneja tijekom koje su održane edukacije na Braču, Crikvenici, Splitu, Zagrebu, Sv. Martinu na Muri, Osijeku, Iloku i Vukovaru.

Jela na radionici:

-biftek tatar

-tuna tatar

-tatar plavi rak

-riblji burgeri

-burger od kozica

-juneći burger

-black angus burger

-burger s tartufima

-crni ravioli punjeni kozicama u umaku od salse i kozica

-bijeli ravioli punjeni kozicama u umaku od tikvice

– dagnje, tiger kozice, plavi rak, i pljukanci na buzaru

-biftek i ramstek na žaru s kotanyi začinima

-grdobina u pikantnom umaku

mol na žaru sa sotiranim povrćem

 

Scroll to Top