MCA trening: Mario Mandarić novi je član tima edukatora najzahtjevnijeg programa Kuhinje Znanja…uputit će nas u Amuse-bouche koncepte vrhunskih restorana

26. 2. – 8. 3. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kako se priprema “Amuse-bouche” u vrhunskim svjetskim restoranima, doznat ćete na modulu chefa Marija Mandarića, jednom od pet koji su objedinjeni u sklopu MEDITERRANEAN CULINARY ARTS treninga 26. 2. – 8. 3. 2024. u našoj Kuharskoj Akademiji. Iako je i ranije vodio ŠKMER-ove edukacije za profesionalce, ovo je njegov prvi angažman na našem najzahtjevnijem programu gdje će polaznici kuhati i uz Željka Nevena Bremeca, Hrvoja Zirojevića, Petra Vlaka te učiti se pripremi resotranskih slastica s pastry cheficom Ivanom Bradarić.

Dodajmo, ovaj dvotjedni kulinarski hands on trening održava se u u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva, promicanje Zero Waste koncepta, tradicije i novih tehnologija, te je izvrsna prilika poslodavcima i kuharima da unaprijede svoje vještine, upoznaju haute cuisine trendove i pronađu inspiraciju za predstojeću sezonu.

Mario Mandarić donosi na MCA trening posebne kulinarske koncepte koje je gradio kuhajući u najboljim svjetskim restoranima poput “The Fat DuckaHestona Blumenthala i “The Waterside Inna” u Engleskoj, ovjenačnima s po 3 Michelin zvijezdice. Između ostalog, pokazat će kako Amuse-bouche, iako tek prvi zalogaj koji se služi na početka obroka, može sažimati kulinarsku filozofiju restorana i chefa, objedinit mnoštvo tehnika i zorno predstaviti regiju u kojoj se kuha.

Zero Waste koncept jedan je od ključnih segmenata Mandarićeve kuhinje koji danas nastavlja kroz zagrebački Noel, a ovom je svestranom chefu donio i svjetska priznanja i prije nekoliko godina kad je uvršten na Forbesovu listu najutjecajnijih ljudi do 30 godina za svoj londonski projekt Food Waste Awareness.

Prijave i informacije: info@skmer.hr / +385 99 319 89 61

ONLINE:

Mediterranean Culinary Arts

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top