MCA TRENING: Od klasike do mediteranske napredne kuhinje u dva tjedna s našim vodećim chef edukatorima

 

07. – 17. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Želite li dopuniti svoja znanja, nadograditi iskustva novim mediteranskim recepturama i tehnikama Haute Cuisine, a uz sve to ugraditi iskustva eminentnih chefova, prijavite se na MEDITERRANEAN CULINARY ARTS, dvotjedni kuharski hands on trening u studenom. Započinjemo modulom  Steve Karapandže, legendom domaćeg kuharstva, koji je u svojoj karijeri bio šef kuhinje zagrebačkim hotelima Esplanade i Interkontinental, a u usavršavao se u Parizu, Londonu, Beču, Budimpešti.

Glavni MCA chef edukator, kao i ranijih godina, je masterchef Željko Neven Bremec, te će i ovom prilikom provesti polaznike kroz sva značajna poglavlja mediteranske klasične i moderne kuhinje. Visoko obrazovanje iz gastronomije i managementa u ugostiteljstvu stekao je na učilištima u Opatiji i Dubrovniku, a potom se usavršavao diljem Europe i u SAD-u. Godinama je godina bio šef najboljih domaćih restorana, a spomenimo da je specijalizaciju o morskim plodovima prošao na renomiranom Chef John Folse Culinary Institute u New Orleansu. Na radionicu donosi nam brojna jela vrhunskih gastronomija zemalja Mediterana te napredne kulinarske metode i tehnike Haute cuisine, dakle, “high-level” kuhinje koja objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju po visokim svjetskim standardima.

– Ovaj program zaslužuje i pažnju poslodavaca jer omogućuje da njihovi djelatnici usvoje vještine utemeljene na “high-level kuhinji”. Bavit ćemo se i umjetnost dekoriranja tanjura, kuhanju u vakuumu, tajnama molekularne kuhinje te kako slagati jelovnike za različite profile ugostiteljskih objekata temeljene na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica – poručio je Bremec.

MCA modul o ribi ponovo vodi Hrvoje Zirojević, potpredsjednik ŠKMER-a, bez ikakvog pretjerivanja, jedan od najinovativnijih i najboljih kuhara ovog dijela Mediterana i chef godine prema hrvatskom izdanju Gault&Millau za 2019. godine.

U devedesetima počeo je u splitskom ACI-ju, zatim prošao kužine Starog mornara, Bobana i Noštroma, pa i hvarske restorane Giaxa i Passarola. Kuhao je i na luksuznim brodovima, a od 2014. bio je chef u Laganiniju na Palmižani, otočiću kod Hvara, a tamo su njegovim delicijama oduševljavali se Bono Vox, Beyonce i Jay Z, nogometna legenda Andriya Shevchenko, prinčevi Jordana i Saudijske Arabije, tenisač Novak Đoković, brojni znani i neznani željni gastro avantura koje im Zirojević nudi na svojim tanjurima nesvakidašnje uspjelim spojem originalnosti i mediteranske gastro baštine. Zadnje dvije godine na Hrvojeve nevjerojatne kreacije se odlazi u restoran Dvor na splitskim Firulama gdje sa svojim timom ispisuje posve novo poglavlje splitske gastronomije.

Kuhanje bez glutena neprestani je izazov i istraživanje splitskog chefa Martina Grubiše koji u našoj Kuharskoj Akademiji vodi modul temeljen na zdravstveno kontroliranoj prehrani. Grubiša je executive chef restorana Da’Mar zdravstvenog hotela – Marvie Hotel & Health, iznimnog je kulinarskog rukopisa, a spaja tradicionalno mediteransko, posebice dalmatinsko, s modernim trendovima, te svojim kreacijama oduševljava goste s posebnim prehrambenim režimima. Kako mu je i samom celijakija dijagnosticirana u ranoj dobi, specijalizirao se za bezglutenska jela u kojima ne smije biti proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika, a na njegovim edukacijama uči se, osim pripreme, i kako izbjeći gluten u jelima gdje ga i ne očekujete kao što su razni umaci i temeljci, slastice te dodaci prehrani. Martin je završio je klasično obrazovanje za kuhara 2006. koje je u želji za stalnim napredovanjem upotpunio specijalizacijom za kuhara majstora. Zatim je na splitskom PMF-u završio pedagoški studij kako bi mogao predavati kuharstvo.

Slastičarski dio MCA treninga ponovo vodi Ivana Bradarić, voditeljica Akademije Slastica u ŠKMER-u i pastry chefica restorana Brasserie on 7. U svijet slastičarstva stigla iz farmacije, pa njezine slastice, osim što objedinjuju moderno s elementima tradicije, imaju i apotekarsku preciznost koja se odražava u slojevitim okusima i iznimnoj estetici.

Vodeći slastičarske module na Mediterranean Culinary Artsu, najzahtjevnijem programu ŠKMER-a, Ivani je misija prenijeti polaznicima kako postići optimalnu učinkovitost pri izradi deserata i pomake u poslovnom aspektu restorana.

PRIJAVE I DETALJI:

Mediterranean Culinary Arts

Scroll to Top