MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE: Metodologija i recepti najekskluzivnijih svjetskih restorana u veljači u ŠKMER-u

Ducasse Education, prestižna francuska škola visoke gastronomije pod vodstvom Alaina Ducassea, u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji, između ostalog, donosi 4.-7. veljače edukaciju o konceptu Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris.

Taj restoran u Monte Carlu prvi je kojim je Ducasse zavrijedio tri Michelinove zvjezdice i to prije tri desetljeća kad je imao 33 godine. Britanski The Guardian uvrstio je ovaj restoran otvoren 1987. godine među pet najboljih u svijetu, pa ne čudi da je i danas to središte vrhunske gastronomije kneževine Monako i jedan na najekskluzivnijih restorana svijeta gdje chef Dominique Lory i Alain Ducasse kreirali su moderan i suvremen jelovnik pod nazivom „Hrana okusa sunca“. Riječ je o suvremenim jelima inspiriranima tamošnjom rivijerom namirnicama lokalnih uzgajivača iz zaleđa i ulovima malih ribara. Glavni sommelier Noël Bajor osmislio je vinsku kartu koja otkriva izvanredno blago pohranjeno u jednom od najboljih vinskih podruma svijeta s 400 000 boca i najbolje regionalne proizvode koje Rivijera može ponuditi. Edukaciju vodi iskusni chef Mark Guillain-Williams, senior predavač pri Ducasse Education. Pogledajte video, a u nastavku je i link s pojedinostima o MCA by Alain Ducasse u ŠKMER-u.

 

Scroll to Top