MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE: “Prirodnost” Alaina Ducassea u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji

21.11. – 24.11.2023. od 9 do 15 sati., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

“Prirodnost” koju je Alain Ducasse koncipirao u restoranu “Alain Ducasse au Plaza Athénée” bit će jedna od tema na predstojećem MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE u ŠKMER Kuharskoj Akademiji. Trening i edukacija donosi predjela i glavna jela, metodologiju i recepte restorana s tri Michelinove zvjezdice; “Alain Ducasse au Plaza Athénée” u Parizu, “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” u Monaku te” Alain Ducasse at The Dorchester”u Londonu.

Dodajmo, u pariškom restoranu Plaza Athénée koncept i ideju « prirodnosti» (la naturalité) Alain Ducassea sprovodi u djelo chef Romain Meder. Prijatelj naše udruge Denis Courtiade koji je zdušno podržavao naš Grand Gourmet festival, direktor je sale u tom restoranu i provodi Ducassove ideje u sali i u kontaktu s gostima. Courtiade, između brojnih priznanja, proglašen je od Gault & Millau za najboljeg u svom poslu 2018./19. Obojica, dakako, predstavljaju značajna imena na današnjoj francuskoj gastronomskoj sceni, te u potpunosti upotpunjuju priču Alaina Ducassa, jednog od dva chefa u svijetu čiji su restorani osvojili po 21 Michelinovu zvjezdicu.

«Kratak sažetak koncepta Plaza Athénée može se svesti na jedite sezonske proizvode, domaće i dobro, ukratko rečeno, jedite u skladu s konceptom prirodnosti. Osnove kuhinje ovog restorana su riba, povrće i žitarice. Dakle, usredotočeni smo na jednostavne sastojke, ali pripremljene savršeno. Svaka namirnica mora biti odraz regije iz koje potječe i ljudi koji ga uzgajaju. Kuhar mora cijeniti izvrsnost lokalnog identiteta i postati zaštitnik biološke raznolikosti» – poručio je nedavno Alain Ducasse.

Riba za Plaza Athénée dolazi iz održivog ribolova – ribolova s malih brodica, pažljivih ribara koji poštuju godišnja doba, a žitarice uzgajaju mali francuski proizvođači što pomno paze na ritam prirode.

« Plaza Athénée je sklopila ekskluzivno partnerstvo s Versajskom palačom kako bi restoran opskrbila voćem i povrćem. Kravlje, tikvice, široki grah, tikvice, patlidžan, zeleni grah, rabarbara, malina, crna ribizla … ti se proizvodi s ljubavlju uzgajaju u kraljevskim vrtovima u Trianonu, pod budnim okom Alaina Baratona, glavnog vrtlara Trianona i Grand Parc de Versailles » – navode iz Ducasse Education.

Dakle, želite li uvesti koncepte najviše francuske gastronomije u vašim kuhinjama, a pri tom pazeći na regionalne posebnosti prijavite se na ovaj trening kakav do sada nismo imali kod nas….PRIJAVITE SE

Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

VIDEO:

 

p.s.: U pripremi teksta i u prijevodu s franscuskog pomogao je naš suradnik Vladimir Vladić, professeur de service et accueil (profesor usluge i prijema gostiju) u državnoj hotelijerskoj školi Lycée “Emilie du Châtelet” u Marne la Vallée kod Pariza.

Scroll to Top