MEDITERRANEAN CULINARY ARTS Dodjelom diploma završen je dvotjedni kulinarski trening za profesionalce – kreću prijave za jesenski ciklus

I ovaj put polaznici su dobili priliku za proširenje znanja i usavršavanje vještina u području mediteranske kuhinje i Haute Cuisine tehnika, a kroz različite module tijekom ovog trotjednog kulinarskog treninga za profesionalce proveo ih je provjereni ŠKMER-ov tim edukatora Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Petar Vlak i pastry chefica Ivana Bradarić. Kao posebnost i kako bi se unaprijedio ovaj program koji provodimo u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja, po prvi put ekipi su se pridružili vrsni chefovi Damir TomašMario Mandarić.

Dalmatinska tradicijska kuhinja u modernoj reinterpretaciji bio bi kratak opis modula koji je vodio Damir Tomaš, executive chef kuhinje Valamar Meteor Hotel u Makarskoj. Do sada je vodio treninge brodske kuhinje u ŠKMER-u budući da je u kuhinjama cruisera proveo 11 godina, a pet godina kao šef kuhinje luksuznog jedrenjaka Amorena.

Tomaš je poznat svom posebnom kulinarskom rukopisu koji lokalne namirnice Dalmacije pretvara u kreativna gurmanska jela za svjetsku klijentelu, a zahvaljujući tome bio je pobjednik međunarodnih natjecanja Grand Gourmeta i IKKER-a. U tri dana gostovanja u ŠKMER Akademiji, Tomaš je pokazao brojne tehnike i kako se domaća tradicijska kuhinja spaja sa suvremenih tehnikama kako bi se dobile raskošne i ukusne delicije za zahtjevnog gosta. Između ostalog s polaznicima je pripremao japrak od listova obarene raštike, grubo mljevenog mesa grdobine povezanih rižotom od kozica, tunu Wellington, patku na raune načine  – od trgane s kiselom bučom do duck tonnate. Bila je tu  i carbonara s hobotnicom, brudeti s artičokom i bobom te crnom purom, rižoti s bisqueom od kozica, morska pašticada, dalmatinska izvedenica gravlaxa, peciva, domaći kruhovi, kao i slastice za osobe s posebnim  zdravstvenim režimima prehrane kao što su primjerice bezglutenski kolač od limuna, badema i palente.

Mandarić je, pak, je pokazao pripremu Amuse-bouche za fine dining restorane, prvog zalogaja koji se služi na početka obroka, a može posve sažimati kulinarsku filozofiju restorana i chefa, objedinit mnoštvo tehnika i zorno predstaviti regiju u kojoj se kuha.

MCA je završen dodjelom diploma polaznicima, a krenule su prijave  i za jesenski ciklus MEDITERRANEAN CULINARY ARTS-a koji će se održati 11. – 22. 11. 2024..

TERMINI: pon – sub 11.11. – 16. 11. 2024., 9:00 – 15:00 h

uto – pet 19.11. – 22. 11. 2024., 9:00 – 15:00 h

PRIJAVE:099 319 89 61, info@skmer.hr

ONLINE:

Mediterranean Culinary Arts

 

Scroll to Top