Mediterrranean Culinary Arts Ecole Ducasse program je namijenjen za chefove s relevantnim radnim iskustvom, ujedno najzahtjevnija je edukacija ŠKMER-a i idealna nadogradnja na MCA trening koji vode domaći chefovi Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Stevo Karapandža i gostujući specijalisti pojedinih područja za slastičarstvo i prehranu po posebnim zdrastvenim režimima.

MCA Ecole Ducasse program se provodi hands on na engleskom jeziku uz chefa prevoditelja te osigurava najbolje visoko specijalizirane tehnike i inspiracije za vrhunske profesionalce i njihov uspješan rad u restoranima i hotelima. Vode ga renomirani svjetski chefovi i senior predavači te najpoznatije francuske škole gastronomije.

Pod imenom Alain Ducassea danas posluje čak 34 restorana na tri kontinenta i u sedam zemalja – od Pariza do Tokija. Njegovi edukativni programi i kulinarski treninzi se provode u tri škole u Francuskoj različitih specijalizacija i područja. Trening u Splitu namijenjen je chefovima koji traže savršenstvo i žele svoj rad obogatiti posebnim idejama, tehnikama i vještinama suvremene svjetske gastronomije.

Master Class jela s 3 zvjezdice
22. – 25.11.2022. od 9 do 15 sati.

Sadržaj Master Classa:

  • usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restaurants 3 Michelinove zvjezdice
  • usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menua po Haute Cusine standardima
  • odabir i priprema glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom
  • usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London)

Veličina grupe: do 8 do 10 osoba
Broj sati: 24 sata
Trajanje programa: 4 dana

Cijena po polazniku: 15.000 kn (1.990,84 eur)
Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

Za polaznike osiguravamo:
ECOLE DUCASSE Master Class recepture i upute
ECOLE DUCASSE Certifikate

Predavač: Yann Capsie

Yann Capsie svoju je kulinarsku karijeru gradio u prestižnim restoranima na Francuskoj rivijeri i inozemstvu. Bio je glavni kuhar Spoon restorana chefa Alaina Ducassea u Saint-Tropezu, Londonu i Gstaadu, gdje se služe vrhunska egzotična, interkontinentalna jela kojima se putuje svijetom. Capsie je, kroz svoje iskustvo rada, stekao izvanredne vještine u kulinarstvu i već dugi niz godina drži se filozofije njegovog mentora Alaina Ducassea; a to je poštivanje sezonskih proizvoda u kombinaciji sa savršenim tehnikama kuhanja. Ovo znanje i iskustvo i kulinarski duh dijeli sa studentima École Ducasse od 2010., kao instruktor kuhara i izvršni kuhar 2017. Danas je izvršni kuhar restorana Cucina Byblos – Alain Ducasse u Saint-Tropezu”. Michelinov vodič opisuje Cucina Byblos ko mjesto kojim se Alain Ducasse u Saint-Tropezu nadovezao na svoje uspješne koncepte u Parizu, s jelovnicima koje čine izdašna talijanska kuhinja pripremljena od namirnica vrhunske kvalitete.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

ČLANCI

Scroll to Top
Malcare WordPress Security