Mediterranean Culinary Arts – Edukacija i treninzi za chefove

Edukacija i treninzi za chefove (21.1. do 1.2.2019.) – voditelji Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec

Mediterranean Culinary Arts (MCA) – objedinjuje dvotjedne treninge i edukacije namijenjene profesionalnim kuharima s najmanje tri godine radnog iskustva kroz koje će ih provesti vodeći chefovi naše Kuharske Akademije.

Stevo Karapanđa, osim što je chef s iznimno bogatom karijerom i prva kuharska televizijska zvijezda bivše države, godinama je radio kao Executive Chef zagrebačkog hotela Intercontinental, pa F&B manager u Esplanadi, a potom i na mjestu direktora hotela Holiday Inn u istom gradu. Vodio je i uspješne restorane u Švicarskoj do umirovljenja te napisao šest kuharica od kojih su neke prevedene na njemački, engleski i ruski jezik. Na MCA dolazi nam s preko 20 originalnih receptura (glavnih jela, umaka, priloga i koječega drugog) za koja je znanja stjecao u restoranu hotela Savoy u Londonu radeći s prvacima svjetske gastronomije, te na profesionalnim treninzima za chefove u glavnom gradu Velike Britanije, Budimpešti, Beču i Parizu. Ponudit će nam široku lepezu jela od, recimo, pačjih prsa s confitom od ljutike i curryja i karameliziranim kestenima u kavi, pa sve do klasičnijih specijaliteta uz pokoji skriveni sastojak i “male tajne velikih majstora”. Karapandža je, dodajmo, visokoobrazovani chef koji je diplomirao na makrobiotici Istre, pa će se u njegovim jelima na MCA naći i kulinarska blaga tog kraja temeljene na zdravim domaćim namirnicama.

Željko Nevene Bremec visoko obrazovanje iz gastronomije i managementa u ugostiteljstvu stekao je na učilištima u Opatiji i Dubrovniku, a potom se usavršavao diljem Europe i u SAD-u. Godinama godina bio šef najboljih domaćih restorana, a spomenimo da je specijalizaciju o morskim plodovima prošao na renomiranom Chef John Folse Culinary Institute u New Orleansu. Na radionicu donosi nam broja jela vrhunskih gastronomija zemalja Mediterana te napredne kulinarske metode i tehnike Haute cuisine, dakle, “high-level” kuhinje koja objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju po visokim svjetskim standardima.

Hrvoje Zirojević postao je ambasador hrvatske, a posebice dalmatinske kuhinje kojeg se poslovično poziva da u Japanu ili, pak, u New Yorku ili Los Angelesu prezentira domaću gastronomiju u najboljem izdanju. Ljeti vodi kuhinju u Laganiniju na hvarskom otočiću Palmižani gdje su mu gosti svjetske zvijezde, pa i kraljevske obitelji, a napomenimo da se i Bono Vox, pjevač sastava U2, navukao na Zirojevićeve morske sljedove, pa ne propušta svratiti na Hrvojeve kreacije koje spajaju starinsku Dalmaciju i njegov originalan kulinarski rukopis. Na MCA Zirojević će pokazati što se sve može napraviti od plave ribe, a donosi nam iznimne recepture i načine pripreme hladnih i toplih predjela.

Tijekom treninga učit će se izrađivati jelovnici za različite ugostiteljske objekte temeljeni na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica te njihovoj sezoni.
Veličina grupe: do 6 do 8 osoba.
Ukupno 120 sati (radnim danima 8 – 17 h)
Teme specijalizacije:
– školjke, rakovi, glavonošci
– riba
– mesna jela
– iznutrice
– tartufi
– foie-gras
– rižoti
– ručno rađena tjestenina
– slani sladoledi
– slani tartovi
– restoranski deserti: slatke monoporcije & plating
– amuse-bouche
– punjenja / nadjevi
– umaci
– prilozi
– izrada kruhova i peciva
Ovisno o složenosti, pod vodstvom mentora na radionicama pripremati će se dnevno četiri do deset jela. Stoga će polaznici na kraju programa potpuno usvojiti pripremu 60 jela, među kojima i veliki dio originalnih receptura naših mentora kao što su filet ribe u krosti od začinskog bilja, crème brûlée od guščje jetre, janjetina i ramstek a la carte, sendvič od lignje, kobasice od škampa
čips od kamenice, sladoled od paškog sira.
Na raspolaganju smo vam za sve dodatne informacije putem email-a info@skmer.hr, ili na mob. 099 319 89 61.

Cijena po polazniku: 15.000 kn – Redovni članovi ŠKMER-a imaju popust 20%.

Način plaćanja: 3.000 kn kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do početka programa.

REZERVIRAJTE VAŠE MJESTO!

PRIJAVI SE PUTEM OVOG LINKA!   

Scroll to Top