MEDITERRANEAN CULINARY ARTS: Jednodnevna radionica mediteranske Haute Cuisine u Villi Neretvi

11-14 h, 24. siječanj 2020., Hotel Restaurant Villa Neretva, Krvavac II,20350 Metković

Nakon Restorana DP u Donjem Zvečaju kod Duge Resa te Kitchen Studia Enzita u Zagrebu, ekipa Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija održat će jednodnevnu radionicu u Hotel Restaurantu Villa Neretva (http://hotel-restaurant-villa-neretva.hr/). Ponovimo, radi se o izdvojenom dijelu MEDITERRANEAN CULINARY ARTS programa koji objedinjuje aktualne kulinarske trendove Mediterana s tradicionalnom kuhinjom, a vodi ga chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a. Prilika je to da kuhari, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata upoznaju moderne tehnike pripreme mediteranskih jela, kreiranje jelovnika i tematskih menija, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating) utemeljene po Haute Cuisine (“high-level”) standardu, dakle, onom koji objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju. Teme su nastavku teksta, a prijaviti se možete na: info@skmer.hr i na tel. +385 99 3198 961.

Mediterranean Culinary Arts program se odvija uz potporu Ministarstvom turizma RH što je edukacije proširilo na besplatne jednodnevne radionice za ugostitelje diljem Hrvatske, kao poseban segment izdvojen iz dvotjednog MCA treninga u ŠKMER Kuharskoj Akademiji koji vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec, specijalist za bezglutenske jelovnike Martin Grubiša, pastry chefovi Petra Jelenić te gostujući predavači.


Također, u sklopu projekta od ove godine imamo i Mediterranean Culinary Arts by Alain Ducasse, inetracionalnu suradnju s pariškim Ducasse Education centrom. Prestižna francuska škole visoke gastronomije pod vodstvom Alaina Ducassea, jednog od najvećih kuhara današnjice, u ŠKMER-ovu Kuharsku Akademiju od 4.-7. veljače donosi nam edukaciju o metodologiji rada i receptima restorana s tri zvjezdice “Alain Ducasse au Plaza Athénée” u Parizu, “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris ” u Monaku te “Alain Ducasse at The Dorchester” u Londonu.

Link s detaljima i prijavom za Mediterranean Culinary Arts by Alain Ducasse (https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts-by-alain-ducasse/)

 

TEME I TEHNIKE MCA JEDNODNEVNE RADIONICE

Za trosatne radionice u Restoranu DP i Kitchen Studiju Enzita, planirana su atraktivna jela od bijele ribe (savršeni carpaccio, riblji tartar, glavna riblja jela s prilozima i platingom), kao i priprema vrhunskih a la carte morskih rižota s modernima dekoracijama.
Bijela riba
Čišćenje, filetiranje, vađenje kostiju pincetom
Iskorištavanje kostiju – priprema ribljeg temeljca
Iskorištavanje kože – priprema kože kao dekoracije
Iskorištavanje mesa ribe – carpaccio, riblji tartar, glavno jelo
Priprema priloga za jela od ribe
Serviranje pripremljenih jela

Rižoto
Pravilan odabir riže za rižoto
Pravilan postupak izrade rižota/ kako ga napraviti u A la carte restoranu
Korištenje pripremljenog ribljeg temeljca
Serviranje rižota

EDUKACIJE PODUPIRE

Scroll to Top