MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA trening): Okušajte se u naprednoj mediteranskoj kuhinji uz Stevu Karapandžu, Željka N. Bremeca , Hrvoja Zirojevića…

07. – 18. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

MCA trening zahtjevni je dvotjedni kuharski trening koji objedinjuje pripremu modernih i tradicijskih jela mediteranske kuhinje za ciljanu skupinu kuhara/chefova kako bi se što bolje obučili izradi jelovnika i tematskih menua po mjeri vrhunskih restorana, hotelskih, pa i brodskih kuhinja. Program vodi reprezentacija ŠKMER-ovih chefova edukatora, a uključuje klasične te napredne kulinarske metode i tehnike Haute Cuisine u koje će polaznike uputiti masterchef Željko Neven Bremec. Njegov modul dijelom je oslonjen na višegodišnju suradnju ŠKMER-a s Ecole Ducasse, prestižnom francuskom školom visoke gastronomije slavnog chefa Alaina Ducassea, a pored toga uz Bremeca polaznici će svladati kuhanje u vakuumu, tajne molekularne kuhinje te kako slagati jelovnike za različite profile ugostiteljskih objekata temeljene na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica. Na jesenski MCA stiže i legendarni Stevo Karapandža, prva kuharska TV zvijezda na ovim prostorima, inače ambasador ŠKMER-a za Kvarner i Istru. Polaznike će upoznati s gastronomskom lektirom svjetskih kuhinja. Uputit će nas o tehnikama i organizaciji rada temeljenim na njegovom iskustvu vođenja kuhinja velikih hotelskih sustava, kao i obiteljskog restorana kojim je zaslužio Michelinove preporuke u Švicarskoj.

Prvak inovativne dalmatinske kuhinje, Hrvoje Zirojević, kroz svoj modul će polaznicima pokazati nove tehnike i načine pripreme jadranske ribe u naprednoj gastronomiji. Martin Grubiša, šef kuhinje splitskog zdravstvenog hotela – Marvie Hotel & Health, vodit će dalmatinski gluten free modul s fine diningom jelovnikom. Pokazat će pripremu jela za goste s posebnim zdravstvenim režimima prehrane u skladu s dijabetskim, redukcijskim, vegetarijanskim i bezglutenskim zahtjevima gostiju.

Pastry chefica Ivana Bradarić u slastičarskom dijelu programa s polaznicima će, pak, pripremati restoranske deserte koji objedinjuju moderno s elementima tradicije. Na MCA treningu misija joj je prenijeti kako postići optimalnu učinkovitost pri izradi deserata te doprinijeti poslovnom aspektu restorana.

MCA teme:
1. Hladna i topla predjela
2. Riblja i mesna jela
3. Kreativna i tradicionalna kuhinja
4. Gluten free i azijska kuhinja
5. Restoranski deserti

Ovisno o složenosti, priprema se 4 do 10 kompletnih jela na dan. Polaznici na kraju programa mogu samostalno napraviti svako jelo – ukupno preko 60 recepata.

Cijena po polazniku: 16.000 kn (2.123,56 eur)
Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

Prijave i informacije: info@skmer.hr , +385 99 319 89 61 ili preko web obrasca:

Mediterranean Culinary Arts

 

Scroll to Top