MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA trening): U siječanjskom ciklusu stižu nam u tim predavača vodeća hrvatska slastičarka Petra Jelenić i chef Martin Grubiša, specijalist za bezglutensku kuhinju

20. – 31. siječnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U narednom ciklusu MCA treninga pridružuju nam se dvoje vrhunskih edukatora koji će u cilju stalnog unaprjeđenja te osuvremenjivanja naših kulinarskih treninga, postati dio glavne postave uz Željka Nevena BremecaHrvoja Zirojevića i Stevu Karapandžu. Naime, u siječnju za slastičarski dio edukacija i treninga bit će zadužena Petra Jelenić, jedna od najboljih hrvatskih slastičarki, a u tim ulazi i Martin Grubiša, šef kuhinje restorana Da’Mar, prvog splitskog zdravstvenog hotela Marvie Hotel & Health, gdje smišlja jelovnike spajajući tradicionalno mediteransko s modernim, te pripravlja obroke za goste s posebnim prehrambenim režimima, posebice u okviru bezglutenske kuhinje.

Petru je, pak, šira javnost upoznala u popularnoj HRT-ovoj kulinarskoj seriji Slatka kuharica, a svojevremeno je u slastičarnici Mak na konac u Zagrebu visoko podignula standarde u izradi modernih slastica. Zahvaljujući impresivnom znanju, vještini i povrh svega kreativnosti koje njezine slastice čine malim remek djelima, pokazala se idealnim izborom za dodatni ciklus Mediterranean Culinary Artsa u siječnju iduće godine. Petra Jelenić iza sebe ima i impresivnu karijeru u hotelskim kućama, a prenošenje znanja o slastičarstvu i konzultacije kroz njezinu tvrtku “O Slatkom” više su joj od pukog posla.

“Promoviram slastičarstvo raznim projektima kako na televiziji, tako i u štampanim medijima, a radim isključivo s “pravim” namirnicama tj. ne koristim prahove i polugotove proizvode. Završetkom srednje škole, a nakon dvije manje slastičarnice, ozbiljniju karijeru sam započela kao dio pre-opening tima 1995. godine u Sheraton Zagreb hotelu na poziciji “pastry commis 2”. Četiri godine kasnije postala sam pastry chef u Sheraton Deira Hotel u Dubaiju, a 2001. godine vratila sam se u Hrvatsku i bavila cateringom. Bila sam zatim i dio pre-opening tima Regent Esplanade Hotela, pastry chef u Dubrovnik Palace Hotelu i u Kempinski Hotel Adriaticu. Od 2012. vodila sam slastičarnicu Mak na konac sve do njezinog zatvaranja pet godina kasnije, a nakon toga sam radila i kao korporativni pastry chef u Bluesun hotels and resorts, dok se nisam posve odlučila posvetiti edukacijama, konzultacijama i promociji slastičarstva ” – navela je Jelenić.

Želite li doznati više, prijavite se na Mediterranean Culinary Arts, zahtjevni dvotjedni trening za profesionalne kuhare s najmanje tri godine radnog iskustva. Upoznati ćete se s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, uz svladavanje umijeća tradicijske kuhinje i uz obilje receptura. Učiti ćete moderne tehnike pripreme, umjetnost dekoriranja tanjura, kuhanje u vakuumu, tajne molekularne kuhinje te kako slagati jelovnike za različite profile ugostiteljskih objekata temeljene na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica.

Link za prijavu: https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts/

Scroll to Top