MEDITERRANEAN CULINARY ARTS new edition: Od fine dininga i molekularne kuhinje do tradicije i kreiranja jelovnika / KUHINJA ZNANJA

26.02. – 08.03.2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Novim i osuvrmenjenim izdanjem MCA treninga, najambicioznijeg programa ŠKMER Kuharske Akademije, donosimo brojne novine i specijalizacije za profesionalne kuhare koji žele prijeći na višu razinu i usavršiti se u mediteranskoj haute cuisine. Mediterranean Culinary Arts – new edition, dvotjedni je kuharski hands on trening program za kuhare s iskustvom održava se u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva, promicanje Zero Waste koncepta, tradicije i novih tehnologija.

Između ostalog, izdvajamo ponovni dolazak u svojstvu predavača renomiranog albanskog kuharskog virtuoza Sokola Prenge s kompleksnim fine diningom koji je usavršavao diljem Europe i posebnim dodatkom molekularne kuhinje čime ćete goste u objektu kojim radite jelima odvesti u sferu visoke gastronomije i gurmanskog iskustva.

Podsjetimo se samo kako je Prenga na lanjskom Biseru mora pripremao “trilogiju tune”, tartar od ove ribe složio je s crnilom sipe, algama, crnom divljom rižom, sezamom, prepeličjim jajima i drugim namirnicama koje spajaju Aziju i Europu. U drugom jelu je potrbušinu tune pripremio je s avokadom i korijanderom, a svoj je nastup zaokružio „proljetnom tunom“ gdje je iskoristio vezicu svježe pšenice i divlji luk (pogledajte u videu na dnu članka)

Kako bi dalmatinska i tradicijska kuhinja dobila obilježja haute cuisine izvedbe na MCA treningu polaznike će uputiti Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Petar Vlak,a restoranske deserte polaznici će prirpemati se sa ŠKMER-ovom pastry edukatoricom Ivanom Bradarić koja je godinama vodila slastičarske odjele u boljim splitskim restoranima.

Bremec je na MCA treningu zadužen za pripremu tradicijskih i modernih jela mediteranske kuhinje kako bi se polaznici što bolje obučili izradi jelovnika i tematskih menua po mjeri zahtjevnog gosta,

 

Petar Vlak, pobjednik prošlog Bisera mora, nagrađivani je kuhar mlađe generacije s bogatim iskustvom kuhanja po boljim splitskim restoranima i jahtama koji će polaznike provesti svijetom home made tjestenina.

Hrvoje Zirojević na MCA trening donosi modul o primjeni ribe u naprednoj gastronomiji, originalne recepture i fine dining reinterpretacije tradicionalnih dalmatinskih jela.

Prijave i detaljnije informacije:

info@skmer.hr / +385 99 319 89 61/

Mediterranean Culinary Arts

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top