MEDITERRANEAN CULINARY ARTS: Od srpnja kreću prijave za novu sezonu

Osim dvotjednih intenzivnih treninga kuhara s našim chefovima, od ove sezone na MCA mogu se prijaviti gradovi i općine na besplatne jednodnevne radionice za ugostitelje

U suradnji s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske kreće novi i obogaćeni ciklus radionica i treninga Mediterranean Culinary Arts za profesionalne kuhare koji će voditi naš iskusni tim edukatora Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija: Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec,  i zagrebački pastry chef Robert Hromalić. MCA treninzi će se održavati u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji u Splitu u studenom 2019. godine, a od ove sezone pod okriljem MCA kreću i jednodnevne besplatne radionice vrhunskih kulinarskih vještina za ugostitelje iz atraktivnih turističkih domaćih destinacija.

Prijave polaznika (kuhara, chefova, kao i općina te gradova) zaprimaju se od 1. srpnja na info@skmer.hr.

Napominjemo da Mediterranean Culinary Arts trening i radionice nude najvišu razinu teoretskog i praktičnog znanja o aktualnim trendovima u modernom kulinarstvu, kao i tradicijske mediteranske kuhinje za ciljanu skupinu kuhara / chefova koji pripremaju jelovnike, kreiraju tematske menue i pripremaju jela sa svojim timovima kojima će nakon završenog programa moći prenijeti dio svojih novostečenih znanja i vještina, te povećati rejting objekta i zadovoljstvo gostiju. Također, program uključuje napredne kulinarske metode i tehnike i elemente Haute (vrhunske – “high-level”) kuhinje. Chefovi se mogu prijaviti za dvotjedne treninge Mediterranean Culinary Art modul I i modul II, a više o predavačima i sadržaju radionica možete pročitati na ovom linku https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts.

Dodajmo, MCA se provodi temeljem analize stanja u ugostiteljskim objektima, te se ovim projektom nastoji umanjiti deficit kvalitetnih djelatnika i stručnih sadržaja u njima (od kulinarskih tehnika do prezentacije jela). Također, ovaj program je usklađen sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine kojom se želi podići kvaliteta ugostiteljske ponude kako bi Hrvatska bila prepoznata kao “destinacija gourmet izvrsnosti“.

Scroll to Top