MEDITERRANEAN CULINARY ARTS Roadshow…nakon Zagreba, Međimurja i Slavonije, stižemo na Hvar

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) tijekom siječnja održali su pet trosatnih edukacija uz demonstracije iz Mediterranean Culinary Arts (MCA) programa u Zagrebu, Svetom Martinu na Muri, Osijeku, Iloku i Vukovaru. Radilo se o programu za ugostitelje, kuhare te F&B menadžere koji se provodi uz potporu Ministarstva turizma RH kao dio projekta Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu, a vodi ga chef Željko Neven Bremec, glavni edukator ŠKMER Kuharske Akademije. Ovaj ciklus MCA Roadshowa bit će završen u u Gastro centru Hvar (22. ožujka 2022. godine) kada će se održati edukacija za hvarske ugostitelje kako bi im ponudili ideje za nove jelovnike i rješenja za optimizaciju poslovanja.
Podsjetimo,
MCA Roadshow predstavlja atraktivna jela od ribe, kao i pripremu a la carte morskih predjela s modernima dekoracijama po Haute Cuisine standardu uz primjenu Zero Waste koncepta. No, obzirom na potrebe domaćina, mijenjale su se i teme, pa je recimo u Međimurju naglasak bio na plavoj, a ne bijeloj ribi, a u Slavoniji Bremec je predstavio i atraktivna jela vezana uz autohtone namirnice toga kraja. Tako je u Iločkim podrumima pripremao filet soma s povrćem i limunom En Papillote, šaranove potkove u confitu od svinjske masti, sarmice od kelja punjene rižom i bundevom te arancine od morskog rižota s pikantnim umakom, a sličan menu je demonstrirao i u novootvorenom restoranu Maestro u Vukovaru gdje su se okupili I ugostitelji okolnih mjesta te Baranje.
ŠKMER-ov tutorial o naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstracije gostovao je u
Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, a dolazak naše ekipe izazvao je pažnju medija, posebice jer se radilo o načinima pripreme i tehnike ribe u naprednoj gastronomiji.
Treba napomenuti da je
Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku predvođena ravnateljem Andrejom Kristekom jedna je od šest strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva (RCK).
U sklopu toga razvijaju nove standarde zanimanja i standarde kvalifikacija, stvaraju nove i unaprjeđuju postojeće obrazovne kurikulume što je rezultiralo i suradnjom sa ŠKMER-om.

Kako je to bilo na MCA Roadshow turneji pogledajte u galeriji slika.

 

 

Scroll to Top