MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS LJETNA ŠKOLA KUHANJA

28.8. – 1.9.2023., 9:00 – 15:00 h

Za profesionalce koji žele utvrditi ili proširiti znanja iz mediteranske kuhinje, početnike i ljubitelje kuhanja organiziramo školu kuhanja s vrhunskim i nagrađivanim chefom kroz pet dana.

U kuharskom kabinetu udruge učit će se temelji klasične mediteranske kuhinje kroz pripremu različitih specijaliteta od ribe, školjki, glavonošca i mesa, te izrade rižota, tjestenina, umaka, nadjeva, kruha, peciva, focaccie i restoranskih deserta.

Cijena: 1.062 EUR (8.001,64 HRK)
U cijenu su uključena sva sredstva za rad, namirnice i certifikat.

Prijave na info@skmer.hr ili +385 99 319 89 61

Obrazac za prijavu – LJETNI MCA

Ljetni MCA

MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS
06. – 17.11.2023.

Termin održavanje edukacije:
pon-pet 6. – 10.11.2023., 9:00 – 15:00
pon-pet 13. – 17.11.2023., 9:00 – 15:00

Mediterranean Culinary Arts (MCA trening) – program je namijenjen za profesionalne kuhare s najmanje tri godine radnog iskustva, a zavrjeđuje i posebnu pažnju poslodavaca jer omogućuje djelatnicima stjecanje specijaliziranih vještina i znanja u skladu s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, a sve uz usavršavanje umijeća tradicijske kuhinje.

MCA trening objedinjuje dvotjedne treninge i edukacije na kojima će se, između ostalog, usvojiti moderne tehnike pripreme vrhunskih jela, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating), kuhanje u vakuumu, kao i tajne molekularne kuhinje. Program je u utemeljen na Haute (“high-level”) kuhinji, dakle, onoj koja je priznata po najvišim svjetskim standardima, a objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Tijekom treninga uče se slagati jelovnici za različite ugostiteljske objekte temeljeni na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica te njihovoj sezoni.

Voditelji i glavni predavači: Željko Neven Bremec, Stevo Karapandža,  Hrvoje Zirojević, Duje Brčić, Martin Grubiša i Tereza Alabanda.

Veličina grupe: do 8 do 12 osoba
Ukupno 60 sati (jutarnji termin 8/9:00 – 14/15:00)

Teme:
1. Hladna i topla predjela
2. Riblja i mesna jela
3. Kreativna i tradicionalna kuhinja
4. Gluten free i azijska kuhinja
5. Restoranski deserti

SADRŽAJ:
  • školjke, rakovi, glavonošci
  • bijela i plava riba, morska divljač
  • mesa: rezovi, steakovi, spori način pripreme
  • tartufi
  • foie-gras
  • rižoti
  • ručno rađena tjestenina, punjenja i nadjevi
  • punjenja / nadjevi
  • umaci
  • kreativni prilozi
  • kruh i peciva
  • amuse-bouche
  • slani sladoledi
  • slani tartovi
  • restoranski deserti: slatke monoporcije & plating
Ovisno o složenosti, priprema se 4 do 10 kompletnih jela na dan. Polaznici na kraju programa mogu samostalno napraviti svako jelo – ukupno preko 60 recepata.

Cijena po polazniku: 2.125 EUR (16.010,81 HRK) 

Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

 

PREDAVAČI: 

Stevo Karapandža
Stevo Karapandža
Željko Neven Bremec
Željko Neven Bremec
Hrvoje Zirojević
Hrvoje Zirojević
Sauoro Bison
Sauoro Bison
Alessandro Rossetti
Alessandro Rossetti
Martin Grubiša
Martin Grubiša
Petra Jelinić
Petra Jelinić
Robert Hromalić
Robert Hromalić
Ivana Bradarić
Ivana Bradarić
Tereza Alabanda
Tereza Alabanda
Duje Brčić
Duje Brčić
Petar Vlak
Petar Vlak

PRIJAVITE SE PUTEM OBRAZCA:

MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS

MEDITERRANEAN PASTRY ARTS – Ljetni slastičarski masterclass

Slastičarski trening za profesionalne slastičare s relevantnim radnim iskustvom koji žele utvrditi ili proširiti svoja znanja i vještine. Vrijeme održavanja treninga je od 28.8.2023. do …

Više →
Scroll to Top
Malcare WordPress Security