MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS
11.11. – 22.11.2024. 

Termin održavanje edukacije (11.11. – 22.11.):
pon – sub 11.11. – 16.11.2024., 9:00 – 15:00
uto – pet 19.11. – 22.11.2024., 9:00 – 15:00

Mediterranean Culinary Arts (MCA trening) – program je namijenjen za profesionalne kuhare s najmanje tri godine radnog iskustva, a zavrjeđuje i posebnu pažnju poslodavaca jer omogućuje djelatnicima stjecanje specijaliziranih vještina i znanja u skladu s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, a sve uz usavršavanje umijeća tradicijske kuhinje.

MCA trening objedinjuje dvotjedne treninge i edukacije na kojima će se, između ostalog, usvojiti moderne tehnike pripreme vrhunskih jela, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating), kuhanje u vakuumu, kao i tajne molekularne kuhinje. Program je u utemeljen na Haute (“high-level”) kuhinji, dakle, onoj koja je priznata po najvišim svjetskim standardima, a objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Tijekom treninga uče se slagati jelovnici za različite ugostiteljske objekte temeljeni na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica te njihovoj sezoni.

Voditelji i glavni predavači: Željko Neven Bremec, Stevo Karapandža,  Hrvoje Zirojević, Sokol Prenga, Ivana Bradarić, Petar Vlak.

Veličina grupe: do 8 do 12 osoba
Ukupno 60 sati (jutarnji termin 8/9:00 – 14/15:00)

Teme:
1. Hladna i topla predjela
2. Riblja i mesna jela
3. Kreativna i tradicionalna kuhinja
4. Gluten free i azijska kuhinja
5. Restoranski deserti

SADRŽAJ:
  • školjke, rakovi, glavonošci
  • bijela i plava riba, morska divljač
  • mesa: rezovi, steakovi, spori način pripreme
  • tartufi
  • foie-gras
  • rižoti
  • ručno rađena tjestenina, punjenja i nadjevi
  • punjenja / nadjevi
  • umaci
  • kreativni prilozi
  • kruh i peciva
  • amuse-bouche
  • slani sladoledi
  • slani tartovi
  • restoranski deserti: slatke monoporcije & plating
Ovisno o složenosti, priprema se 4 do 10 kompletnih jela na dan. Polaznici na kraju programa mogu samostalno napraviti svako jelo – ukupno preko 60 recepata.

Cijena po polazniku: 2.125 EUR 

Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

 

PREDAVAČI: 

Sokol Prenga
Sokol Prenga
Stevo Karapandža
Stevo Karapandža
Željko Neven Bremec
Željko Neven Bremec
Hrvoje Zirojević
Hrvoje Zirojević
Ivana Bradarić
Ivana Bradarić
Petar Vlak
Petar Vlak

PRIJAVITE SE PUTEM OBRAZCA:

MEDITERRRANEAN CULINARY ARTS
Scroll to Top