MEDITERREAN CULINARY ARTS: Napredni dvotjedni kuharski trening koji je prepoznala međunarodna organizacija Mediterranean Tourism Foundation

06.– 17. studenog 2023. , ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Želite li dopuniti svoja znanja, nadograditi iskustva novim mediteranskim recepturama i tehnikama Haute Cuisine, a uz sve to ugraditi iskustva eminentnih chefova, prijavite se na novi i obogaćeni MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA) najesen. Taj dvotjedni kuharski hands on trening prepoznat je od Mediterranean Tourism Foundation (MTF), renomirane neovisne međunarodne organizacija za javno-privatnu suradnju s ciljem povećanja potencijala održivog turističkog rasta i stabilnosti Mediterana, koja je u ŠKMER pronašla jednog od ključnih partnera za edukacije ugostiteljskih zanimanja.

MCA namijenjen je profesionalnim kuharima s iskustvom, a nudi najvišu razinu teoretskog i praktičnog znanja o aktualnim trendovima u modernom kulinarstvu. Dvotjedni je kulinarski trening koji objedinjuje pripremu modernih i tradicijskih jela mediteranske kuhinje za ciljanu skupinu kuhara/chefova kako bi se što bolje obučili izradi jelovnika i tematskih menua. Program uključuje napredne kulinarske metode i tehnike i elemente Haute Cuisine, pod vodstvom chefa Željka Nevena Bremeca i drugih vodećih domaćih predavača.

.Uči se umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating), kuhanje u vakuumu, tajne molekularne kuhinje, ali i kako slagati jelovnike za različite profile ugostiteljskih objekata temeljene na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica.

MCA trening zavrjeđuje i posebnu pažnju poslodavaca jer omogućuje da njihovi djelatnici usvoje vještine utemeljene na Haute (“high-level”) kuhinji, dakle, onoj koja je priznata po najvišim svjetskim standardima, a objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Teme:
1. Hladna i topla predjela
2. Riblja i mesna jela
3. Kreativna i tradicionalna kuhinja
4. Gluten free i azijska kuhinja
5. Restoranski deserti

SADRŽAJ:

  • školjke, rakovi, glavonošci
  • bijela i plava riba, morska divljač
  • mesa: rezovi, steakovi, spori način pripreme
  • tartufi
  • foie-gras
  • rižoti
  • ručno rađena tjestenina, punjenja i nadjevi
  • punjenja / nadjevi
  • umaci
  • kreativni prilozi
  • kruh i peciva
  • amuse-bouche
  • slani sladoledi
  • slani tartovi
  • restoranski deserti: slatke monoporcije & plating

Ovisno o složenosti, priprema se 4 do 10 kompletnih jela na dan. Polaznici na kraju programa mogu samostalno napraviti svako jelo – ukupno preko 60 recepata.


Cijena po polazniku: 2.125 EUR (16.010,81 HRK) 

Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

Prijave i informacije: info@skmer.hr , +385 99 319 89 61 ili online:

Mediterranean Culinary Arts

Scroll to Top