MEKSIČKA KUHINJA: Radionica meksičkih jela koja su osvojila svijet

četvrtak 17-21 h, 17. listopada 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kako se vodstvo naše udruge nedavno vratilo s gastro simpozija u Meksiku, prošlo tamo radionice izrade najpoznatijih nacionalnih jela s vodećim domaćim chefovima, tako će u našoj “Kuharskoj Akademiji” prenijeti znanja meksičke gastronomije.

Današnja meksička kuhinja smatra se da je začeta jelima Maja, recimo, kukuruzne tortilje s grahom bile su uobičajena hrana tog drevnog naroda. Od Asteka tvrdi se da potječe nezaobilazni namaz od avokada – guacamole, a značajan utjecaj na stvaranje te kuhinje stigao je od španjolskih osvajača. Razmjena europskih i namirnica Južne Amerike promijenila je gastronomiju svijeta, a na području današnjeg Meksika izrasla ja kompleksna i raznolika kuhinja, omiljena diljem planeta te usporediva po globalnom utjecaju s kineskom, indijskom i japanskom.

Na radionici u četvrtak s chefom Željkom Nevenom Bremecom radit će GUACAMOLE, tradicionalni umak MOLE VERDE, QUESADILLE – tortilje s raznim punjenima te HORCHATA – bezalkoholno piće od riže koje možete učiniti opakijim dodate li mu bijeli rum. Pokazati ćemo i obradu zrna kakaa koja su upravo stigla iz Meksika
Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.
Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku
https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

 

Scroll to Top