MIELE – Radionica specijaliteta od plavog raka i grdobine…od priče do recepta

Treće gostovanje naših chefova u Miele Experience Center Split bila je mala radionica za ljubitelje kuhanja s puno mediteranskih okusa koje nam je priredio Dragutin Mandić…Kuhalo se grdobinu u vakuumu (sous vide), opakog plavog raka smjestilo se u predjelo s domaćim raviolima punjenima špinatom i skutom, a domaće bublice punile su se paštetom od dimljenih kozica i kamenica. Bilo je tu i kreme od kapule, filete grdobine nadjenulo se pršutom i domaćom šalšom te su posluženi sa šenonom kuhanim u vodi i limunovom soku te purom zapečenom s mascarponeom i posutom parmezanom. Jela je pratila dobra malvazija, a za kraj radionice stigao je domaći sladoled od limuna. Chefu Dragi pomogao je na ovoj maloj gozbi naš ŠKMER-ovac Luka Mitrović, a i sami su uzvanici razvlačili i oblikovali tijesto za raviole te ih punili nadjevom. Odlične zalogaje pratila je odlična ekipa gostiju i domaćina iz Miele centra…

RAVIOLI PUNJENI SKUTOM I ŠPINATOM U UMAKU OD PLAVOG RAKA

Sastojci za 4 osobe:

Jaja 4 kom
Glatko brašno 0,4 kg
Semolina 0,1 kg
Sol
Maslinovo ulje 0.1 l
Skuta sir 0.2 kg
Špinat pire 0,3 kg
Češnjak 0,1 kg
Peršin 0,05 kg
Bijelo vino 0.1 l
Meso i ljuske plavog raka 0,3 kg
Koncetrat rajčice 0,1 kg

Način pripreme:

Pomiješati jaja, brašno, semolinu, sol i maslinovo ulje i napraviti tijesto. Kad je tijesto gotovo, ostaviti ga u hladnjaku 30 minuta. Nakon što je tijesto „odmorilo“, razvaljati ga, napuniti skutom i špinatom i napraviti raviole. Kuhati ih u slanoj kipućoj vodi 5 minuta. Dok se raviole kuhaju, u prigodnoj posudi na maslinovom ulju popržiti češnjak i peršin. Dodati meso plavog raka i konšervu te podliti vinom. Kada alkohol ishlapi, dodati raviole i skuhati do kraja.

https://www.miele.hr/kucanski-uredaji/miele-experience-center-split-3696.htm

Scroll to Top