MTF SENATORS’ ASSEMBLY: ŠKMER na skupštini senatora koji grade turističku budućnost i stabilnost Mediterana

Mediterranean Tourism Foundation (MTF), neovisna međunarodna organizacija za javno-privatnu suradnju s ciljem povećanja potencijala održivog turističkog rasta i stabilnosti Mediterana, 6. i 7. lipnja održala je skupštinu svojih senatora u Rimu. Među njima kao predstavnik Hrvatske bio je i Željko Neven Bremec, predsjednik Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, organizacije koju je MTH prepoznao kao partnera u edukaciji ugostiteljskih zanimanja. U Rimu su okupljeni predstavnici državnih i vodećih nevladinih organizacija s područja turizma od Italije, Malte do Grčke, koji razvijaju projekte za budućnost Mediterana kao svjetski jedinstvene turističke destinacije, a među njima Daniela Santanchè, ministrica turizma Italije, čelnici tamošnjih gradova i pokrajina, predstavnici vlade Malte i EU komisija.

“Nakon nekoliko godina suradnje s MTF-om, posjeta i sudjelovanja na konferencijama na Malti, odrađenih masterclassova, think tankova i okruglih stolova, te nakon što nas je posjetio glavni tajnik Andrew Agius Muscat, uvjerili su se da radimo dobar posao, i mene su uvrstili u vijeće senatora, kao krovno tijelo te organizacije i postao sam senator za Hrvatsku. Na skupu u Rimu najprije su nam prezentirani planovi i zaduženja za veliku godišnju konferenciju Mediterranean Tourism Foundation koja će se održati u studenom na Malti. Jedan od ključnih zaključaka skupa bio je da su jako potrebne suradnje svih zemalja Mediterana, posebno na polju turizma, kao i svemu što ga prati. Posebno je istaknuta potreba raznih edukacija, gdje ŠKMER Akademiju vide kao jednog od lidera na poziciji edukacija za chefove i konobare Mediterana“ – kazao je Bremec.

Neke od tema bile su okoliš, ekološka tranzicija, energija, javni radovi, komunikacije, tehnološke inovacije, a senatori MTF-a u sklopu rimske skupštine sastali su se predstavnicima Senata Republike Italije i Europske komisije za vanjske poslove i poslove zajednice.

Muscat, glavni tajnik MTF-a, koji je bio i gost ovogodišnjeg Bisera mora na Braču, predstavio je strateški plan organizacije za sljedeće dvije godine, a održana je i panel diskusija na temu MEDITERRANEAN LIFE. Također, pripremalo se logistiku nadolazećeg Mediteranskog turističkog foruma na kojem se godišnje sastaju i razmjenjuju ideje predstavnici vlada, čelnici međunarodnih relevantnih organizacija, kao i istaknute osobe iz kulture, turizma te općenito javnog života.

„ Krilatica predstojeće je konferencije je „LIFE!“, a time se želi objediniti mediteranski način života koji, između ostalog, uključuje gastronomiju, umjetnost, običaje, suradnju, miješanje kultura. Zadaci koje su senatori dobili su pronalazak odličnih i inspirativnih govornika iz svojih zemalja, dovesti još prijatelja i sponzora koji bi se trebali uključiti u veliku obitelj MTF-a, a nama je u planu dovesti vrlo značajno ime iz Hrvatske” – naveo je Bremec koji je u sklopu posjeta s kolegama bio i na prijemu u Uredu gradonačelnika Rima te u Ministarstvu za ruralni razvoj Italije.

Senators

Scroll to Top