NADA BEKA: Kad ne krstari Europom na motoru ili vlada brodskim kuhinjama, volontira u ŠKMER-u  i zabavlja ekipu žestokim zvukom

Motori, opaki rock ‘n’ roll i kuhanje, samo se neke fusnote iz životopisa Nade Beke…članice naše udruge koja će u jednom trenutku odvesti svojim Suzukijem GSX 1400 na moto party ili kakav hard ili heavy koncert u Europi, a u drugom prilikom bit će u našem timu volontera Bisera mora. Zimi radi u Austriji, ljeti je chef na turističkim brodovima, a u bluzi ŠKMER-a dobro će potegnut na našim festivalima i natjecanjima ili, pak, na kuhanjima u mega teći kad pripremamo tisuće porcija.

„Čovjek sam koji je uvijek u pokretu. Živim u Splitu, ali malo vremena provodim u svom rodnom gradu, dijelom zbog posla, a dijelom jer me vuku putovanja i moja strast za vožnjom. Kuharskoj profesiji me privuklo što je za mene to umjetnost! Kulinarski put bio mi je težak, ali i zanimljiv. Učila sam od dobrih chefova po Europskim kuhinjama, bilo je tu svega, a pamtim da sam se baš dobro namučila u Monte Carlu. Naime, službeni jezik u kuhinji je bio engleski, a chef se prebacio na francuski, pa se ti snađi. Mediteranska kuhinja mi je najdraža. Svaku priliku koristim za ribolov, a nema lipšeg nego kad uloviš ribu ili koju lignju i odmah baciš ih na gradele“ – ispričala je Nada.

Motore vozi do 12 godine, do sada ih je promijenila devet. Planira nabaviti i poseban Harley Davidson kojim će proći Route 66, mokri san svih bajkera da se Amerika prokrstari na dva kotača.

„Motorom sam do sada prošla pola Europe, bila na mnogo moto susreta i koncerata. Volim rock i metal, a najdraži bend mi je AC/DC koje sam gledala uživo u Austriji. Osim mojih motorista , stekla sam i pravu ekipu u ŠKMER-u.  Od prvog dan sam osjetila dobrodošlom. Sudjelovala sam na raznim humanitarnim i volonterskim aktivnostima udruge, jer lijepo je pomoći nekome kome je to zaista potrebno. I Biser Mora za mene je jedno iznimno iskustvo, a i velika je odgovornost nas kao organizatora da sve bude u najboljem redu. No, na kraju kad vam svi zahvale, znate da se sav trud isplatio. Navečer bi svi bili umorni nakon svih stvari i jedva se držali na nogama, no okupljali bi se na mom balkonu i družili, a ja bih ih razbuđivala hard ‘n’ heavy muzikom . Jednu sam večer pošla ranije leći, a ekipa mi je zapjevala ispred balkona serenadu. To su vam ljudi iz ŠKMER-a uvijek vas iznenade“ – kazala je ŠKMER-ova bajkerica i chefica.

Mak Jovanović

 

Scroll to Top