Najesen nove radionice kuhanja za srednjoškolce uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, posebno korisne onima koji će se školovati daleko od kuće

Poznata jela svjetskih kuhinja kao što su kineska, meksička, japanska ili talijanska, kao i specijali na kojima se uče pripremati domaće tjestenina, kuhati rižoti te specijaliteti od mesa i ribe, teme su jesenskih radionica “Kuhanje je đir!”. Riječ je o kuharskih edukacijama za mlade od 15 do 18 koje će Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija provesti najesen uz potporu Splitsko-dalmatinske županije.

Radionice kreću početkom školske godine, a cilj je polaznike poučiti samostalnoj pripremi kompletnih obroka, pravilnim tehnikama, odabiru, kombiniranju i termičkoj obradi namirnica radi zadržavanja nutricionističkih vrijednosti. Polaznike u sklopu radionica ŠKMER-ovi chefovi ponajprije upoznaju s karakteristikama namirnica i začina koji se koriste tijekom kuhanja, a po završetku postavljanju stola i posluživanju kako bi se konzumirale pripremljene delicije.

– Radionice “Kuhanje je đir!” posebno su korisne za srednjoškolce koji će svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma jer kroz ovaj projekt naučit će pripremati jednostavna i zdrava jela kako bi izbjegli fast food i drugu nezdravu hranu. Osim toga, stječu se motivacije za daljnje razvijanje vještina i znanja usvojenih na radionici. Dakle, radi se o programu na tragu nekadašnjeg školskog predmeta domaćinstvo, ne prilagođenih današnjim potrebama i starijem uzrastu polaznika – navela je Nives Delić, voditeljica projekta “Kuhanje je Đir!“.

ŠKMER-ovi predavači kroz radionice nastoje pokazati kako se lokalne namirnice mogu pripremati i na načine koji tradicionalno pripadaju drugim kontinentima kao što je kuhanje u woku u woku. Recept s radinice možete pogčedati na linku:

KUHANJE JE ĐIR! Recept za tunu u woku s radionice za srednjoškolce

Scroll to Top
Malcare WordPress Security