Nakon Nerežišća i Dračevice, ŠKMER-ov cooking show stiže u Donji Humac

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) cooking showom u Donjem Humcu 24. kolovoza završavaju malu turneju otokom Bračem organiziranu kroz projekt Općine Nerežišća “More na 354 metara nadmorske visine“. Cilj je u 2022. godini dovesti more u unutrašnjost otoka Brača, a sve kroz održavanje informativnih radionica, predavanja, edukacija, izložbi i gastro večeri u sva tri mjesta Općine (Nerežišća, Donji Humac, Dračevica). U sklopu toga chefovi ŠKMER-a održali su dva kuhanja na otvorenom morskih delicija u Nerežišćima i Dračevici kao i dječje kulinarske radionice “Mali Chef” i “Želim jesti zdravo” s ciljem da se djecu nauči samostalno pripremati kompletne obroke. Svrha je potaknuti djecu da dalje razvijaju vještine i znanja usvojena na radionici te pobuditi ljubav prema kuhanju, prezentaciji i serviranju jela što bi moglo utjecati na odabir budućih zanimanja.

“Ljetne večeri rezervirane su za kuhanje na otvorenom uz nastupe klapa Šufit, Iskon, Cambi i Partenca koji se želi još jednom pokazati da je Općina Nerežišća destinacija poznata po autentičnom seoskom turizmu i bogatim otočkim trpezama. Blagodati konzumacije ribe, Tajne morskih dubina, More je živo, Morske životinje i još mnoštvo drugih, nazivi su edukativnih radionica i predstava namijenjenih za djecu s ciljem jačanja svijesti o vrijednostima more, prirode i okoliša te važnosti zaštite” – istaknuli su iz Općine Nerežišća.

More na 354 metara nadmorske visine” projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u ukupnom iznosu od 265.196,40 kuna.

Scroll to Top