IKKER 2019 – NATJECANJE AMATERA U PRIPREMI JETRICA NA VENECIJANSKI

IKKER 2019: Poziv građanima za natjecanje u pripremi jetrice na venecijanski pred žirijem kojeg vodi Stevo Karapandža

Po prvi put na IKKER-u (Interregionalnom kupu kuhara europskih regija) koji Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija po peti put organiziraju u Makarskoj od 19. do 21.veljače, održat će se i popratno natjecanje u kuhanju za građane. Natjecatelji će  dobiti namirnice za spremanje jetrice na venecijanski način, a planirano je da se okušaju dvočlani timovi koji će imati na raspolaganju sat vremena u natjecateljskim boksovima u makarskom hotelu Miramare kako bi pokazali što umiju. Jela će ocjenjivati domaći i međunarodni kulinarski suci, a među njima Stevo Karapandža, Marc Pavel iz Italije, Željko Neven Bremec i ostali koji će na IKKER-u suditi i na natjecanju profesionalnim chefovima, inače pobjednicima s natjecanja širom regije.

Pozivamo da se prijave zaljubljenici u kuhanje i gastronomski znalci s područja Makarske rivijere, a najbolji će dobiti diplome i poklon pakete. Namjera je u sklopu ovog međunarodnog festivala posjetiocima festivala i medijima promovirati tradicijska jela koja su kroz povijest obilježila mediteransku gastronomiju, a i zabaviti se uz kuhanje te dobre zalogaje.

Mjesto održavanja: hotel Miramare, Makarska

Datum  održavanja: 20. veljače 2019.(srijeda)

Vrijeme  održavanja: 13:00 h – 16:00 h

DETALJI NATJECANJA:

5 – 10 timova: po 2 člana

Organizator osigurava glavne namirnice: jetricu, kapulu, vino, palentu, začine. Ako žele, natjecatelji, mogu donijeti i svoje dodatne namirnice te začine.

Radi se do 10 porcija. Svi timovi imaju sat vremena za pripremu jela.

Oprema koji osigurava organizator: teće, daske i sitni pribor.

Ocjenjivat će se:

– energija u kuhinji

– tradicija/inovacija

– izgled jela

– okus jela

Zainteresirani mogu se prijaviti na mob 099 319 89 61 ili na email: info@skmer.hr do 20.02.2019.

DOKUMENT IKKER2019-prijavnica-amateri

 

Scroll to Top