Natjecanje kuhara – Dioklecijanova amfora 2018

Dragi kolege kuhari,

pozivamo vas da se prijavite i pokažete svoje kulinarsko umijeće na natjecanju Dioklecijanova amfora u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a , Jobova 2, Split!

Datum natjecanja: 10.12.2018.

PRAVILA NATJECANJA

Na natjecanju mogu sudjeluju svi kuhari spremni za odmjeravanje snaga u autohtonim lokalnim namirnicama. Natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj ili obje kategorije. Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici prva tri mjesta dobiti će pehar i posebne nagrade.

Kategorija 1:
Buzara za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice po izboru natjecatelja, može biti servirana u jednu zajedničku posudu ili u dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 30 min.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.

Kotizacija: 200 KN

Kategorija 2:
Lešada za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice, te prilozi i umaci po izboru natjecatelja. Može biti servirana u jednu zajedničku zdjelu ili na dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 60 minuta.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.

Kotizacija: 200 KN

NAPOMENE ZA NATJECANJE:

* natjecatelji  moraju  sa  sobom  ponijeti  sve  potrebne  namirnice,  te sitan alat i ostali pribor potreban za pripremu jela kao i tanjure/zdjelu za         serviranje jela
* ukoliko se natjecatelji natječu u obje kategorije, mogu započeti s pripremom lešade i u vrijeme kuhanja prve kategorije
* ukoliko je za lešadu potrebno više od predviđenog vremena, natjecatelj može započeti s pripremom jela i u vlastitoj kuhinji, ali je potrebno žiriju pokazati predpripremu
* organizator ne osigurava namirnice za natjecanje
* svi članovi ŠKMER-a koji se prijave u obje kategorije plaćaju kotizaciju u iznosu od 350 kn (za obje kategorije zajedno).

UPUTE ZA PREDPRIPREMU:

  1. voće/povrće – može biti oljušteno, ali ne sječeno i termički obrađeno
  2. tjestenine i tijesta – mogu biti pripremljena, ali ne termički obrađena
  3. riba može biti očišćena i ne filetirana, osim tune, gofa i velikih fileta, može biti marinirana
  4. sve na tanjurima mora biti jestivo

natjecatelji mogu sa sobom donijeti pripremljen nezačinjen fond i osnovne umake

DOKUMENT ZA DOWNLOAD: PRAVILA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2018

PRIJAVE: Prijavnicu i potvrdu o uplati je potrebno poslati do 3.12.2018. na mail: info@skmer.hr.
U slučaju odustajanja natjecatelja od natjecanja, organizator nije dužan izvršiti refundaciju uplaćene kotizacije.

DOKUMENT ZA DOWNLOAD: PRIJAVNICA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2018

PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE:

Primatelj: Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, Marina Getaldića 20A, 21000 Split

Banka: ADDIKO BANK d.d., IBAN: HR5125000091101440059

Slavonska avenija 6, HR-10000 Zagreb

Opis plaćanja: Kotizacija za natjecanje

 Za sve dodatne informacije na email info@skmer.hr ili mob. 099 319 89 61, 091 581 83 85
NATJECANJE MEDIJA

Za pehar borit će se i tročlani timovi medijskih kuća u jednosatnom spremanju morskog rižota. Na raspolaganju imat će i dodatno vrijeme za pripremu, a organizator će osigurati ove namirnice:

– kozice

– 1 kg rižota (kojeg treba u potpunosti utrošiti)

– povrće za temeljac

– kapula, luk, petrusimul

– ulje, začini

– vino

Natjecatelji mogu ponijeti i svoje tajne sastojke, a uvjet je da je rižot bude morski, po želji i uz dodatak povrća. Mediji će kuhati u novoj Plavoj kužini, dok se istovremeno budu odvijala natjecanja profesionalaca. Sva natjecateljska jela će ocjenjivati renominirani dalmatinski chefovi i međunarodni suci iz ŠKMER-a. Uz poslovično dobro druženje ide, dakako, i zakuska.

Prijave na email info@skmer.hr ili mob. 099 319 89 61.

Scroll to Top