Dragi kolege kuhari,
pozivamo vas da se prijavite i pokažete svoje kulinarsko umijeće na natjecanju Dioklecijanova amfora u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a , Jobova 2, Split!
Datum natjecanja: 10.12.2018.
PRAVILA NATJECANJA
Na natjecanju mogu sudjeluju svi kuhari spremni za odmjeravanje snaga u autohtonim lokalnim namirnicama. Natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj ili obje kategorije. Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici prva tri mjesta dobiti će pehar i posebne nagrade.
Kategorija 1:
Buzara za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice po izboru natjecatelja, može biti servirana u jednu zajedničku posudu ili u dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 30 min.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.
Kotizacija: 200 KN
Kategorija 2:
Lešada za 2 osobe, glavna namirnica ili namirnice, te prilozi i umaci po izboru natjecatelja. Može biti servirana u jednu zajedničku zdjelu ili na dva zasebna tanjura po izboru natjecatelja, vrijeme pripreme 60 minuta.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.
Kotizacija: 200 KN
NAPOMENE ZA NATJECANJE:
* natjecatelji moraju sa sobom ponijeti sve potrebne namirnice, te sitan alat i ostali pribor potreban za pripremu jela kao i tanjure/zdjelu za serviranje jela
* ukoliko se natjecatelji natječu u obje kategorije, mogu započeti s pripremom lešade i u vrijeme kuhanja prve kategorije
* ukoliko je za lešadu potrebno više od predviđenog vremena, natjecatelj može započeti s pripremom jela i u vlastitoj kuhinji, ali je potrebno žiriju pokazati predpripremu
* organizator ne osigurava namirnice za natjecanje
* svi članovi ŠKMER-a koji se prijave u obje kategorije plaćaju kotizaciju u iznosu od 350 kn (za obje kategorije zajedno).
UPUTE ZA PREDPRIPREMU:
- voće/povrće – može biti oljušteno, ali ne sječeno i termički obrađeno
- tjestenine i tijesta – mogu biti pripremljena, ali ne termički obrađena
- riba može biti očišćena i ne filetirana, osim tune, gofa i velikih fileta, može biti marinirana
- sve na tanjurima mora biti jestivo
natjecatelji mogu sa sobom donijeti pripremljen nezačinjen fond i osnovne umake
DOKUMENT ZA DOWNLOAD: PRAVILA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2018
PRIJAVE: Prijavnicu i potvrdu o uplati je potrebno poslati do 3.12.2018. na mail: info@skmer.hr.
U slučaju odustajanja natjecatelja od natjecanja, organizator nije dužan izvršiti refundaciju uplaćene kotizacije.
DOKUMENT ZA DOWNLOAD: PRIJAVNICA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2018
PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE:
Primatelj: Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, Marina Getaldića 20A, 21000 Split
Banka: ADDIKO BANK d.d., IBAN: HR5125000091101440059
Slavonska avenija 6, HR-10000 Zagreb
Opis plaćanja: Kotizacija za natjecanje
Za pehar borit će se i tročlani timovi medijskih kuća u jednosatnom spremanju morskog rižota. Na raspolaganju imat će i dodatno vrijeme za pripremu, a organizator će osigurati ove namirnice:
– kozice
– 1 kg rižota (kojeg treba u potpunosti utrošiti)
– povrće za temeljac
– kapula, luk, petrusimul
– ulje, začini
– vino
Natjecatelji mogu ponijeti i svoje tajne sastojke, a uvjet je da je rižot bude morski, po želji i uz dodatak povrća. Mediji će kuhati u novoj Plavoj kužini, dok se istovremeno budu odvijala natjecanja profesionalaca. Sva natjecateljska jela će ocjenjivati renominirani dalmatinski chefovi i međunarodni suci iz ŠKMER-a. Uz poslovično dobro druženje ide, dakako, i zakuska.
Prijave na email info@skmer.hr ili mob. 099 319 89 61.