Naturalité koncept s 3 Michelinove zvijezdice pariškog DUCASSE au Plaza Athénée krajem siječnja u ŠKMER Kuharskoj Akademiji…pogledajte video

Eklektika i istinska gastronomska umjetnost objedinjuju se u ponudi pariškog restorana Alain Ducasse au Plaza Athénée. Riječ je o novoj interpretaciji suvremene haute cuisine, nadahnute trilogijom “riba-povrće-žitarice“, koja su ovom restoranu Alaina Ducassea donijela tri Michelinove zvjezdice. Koncept imate priliku upoznati u ŠKMER Kuharskoj Akademiji 26.- 29.siječnja 2021. godine na prvoj od tri Ducasse edukacije na engleskom jeziku.

 

Naime, u prvom dijelu 2021. godine ponovo u goste stižu predavači pariškog Ducasse education centra. Stoga iskoristite priliku ući u svijet visoke gastronomije na jedinoj ovakvoj edukaciji na području regije, te otkriti zbog čega su kulinarski koncepti i poslovni modeli Alaina Ducassea među najuspješnijima u svijetu.

Koncept Plaza Athénée je koncept prirodnosti – “La cuisine de la naturalité”, koji se svodi na domaće sezonske proizvode, gdje kuhar mora cijeniti izvrsnost lokalnog i biološku raznolikost. Osnove kuhinje ovog restorana su riba, povrće i žitarice, dakle posve jednostavni sastojci, no savršeno pripremljeni. Riba za Plaza Athénée dolazi iz održivog ribolova ( s malih brodica ribara koji poštuju godišnja doba), a žitarice uzgajaju mali francuski proizvođači što pomno paze na ritam prirode. Plaza Athénée ima ekskluzivno partnerstvo s Versajskom palačom kako bi restoran opskrbila voćem i povrćem. Kravlje, tikvice, široki grah, tikvice, patlidžan, zeleni grah, rabarbara, malina, crna ribizla … ti se proizvodi s ljubavlju uzgajaju u kraljevskim vrtovima u Trianonu, pod budnim okom Alaina Baratona, glavnog vrtlara Trianona i Grand Parc de Versailles.

Prijaviti se možete na linku:

Sponzori

Scroll to Top