Naučite raditi francuske deserte kojima su sladili kraljevi…dacquise biskvit sa šumskim voćem

17-21 h srijeda, 15. 5. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Želite li se naučiti izradi francuskog kraljevskog deserta s bjelancima, uz to naučiti moderne bezglutenske varijante ili kako ga iskoristiti za biskvit Splitske torte, prijavite se na ovaj tečaj koju vodi ŠKMER-ova pastry instruktorica, Ivana Bradarić.

Dacquise biskvit nazvan je po grada Dax u Francuskoj, a prema legendi osmislio ga je u 17. stoljeću Clément Lassagne, koji je služio na dvoru Luja XIII. Za jednu prigodu njegov je zadatak bio stvoriti desert u čast vojvode Akvitanije (čije je ime bilo Henri de La Tour), koji se upravo vratio s bitke. Lassagne je stvorio desert s četiri sloja; biskvit od bjelanjaka s bademima, punjenje od čokoladne ganache, kremu Chantilly i kandirane ljubičice na vrhu. Kolač je rezao u obliku dijamanata kako bi podsjećao na dijamante iz Akvitanije (nekadašnje regije na jugozapadu Francuske).

„Na ovoj radionici za ljubitelje slastica, pripremat ćemo biskvit s bjelancima, a pokazati vam i kako se to radi bez brašna želite li gluten free varijantu. Bit će tu dodanih tostiranih badema, oraha ili lješnjaka kao i suhoga voća – što će mnogi prepoznati kao biskvit Splitske torte. Sam biskvit toliko je ukusan da ga se može jesti i bez dodataka, a na našoj radionici obogatit ćemo ga nježnom kremom od sira i mješavinom svježeg šumskog voća  – od jagoda, borovnica, malian.“ – dodala je Bradarić.

Kako bilo, ne propustite priliku da istražite ove dvije slastičarske lektire na radionici u ŠKMER Kuharskoj Akademiji. Prijavite se već danas i zaronite u svijet slatkih čarolija! 🍰🗽

Cijena tečaja je 70 eura. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

ONLINE PRIJAVE: https://skmer.hr/tecajevi-za-ljubitelje-slastica/

Scroll to Top