Njemački porculanski tanjuri iz edicije Blue Sea iz NIRS-ove riznice postali su službeni tanjuri 14. Bisera mora i Kuharske Akademije

Međunarodni kulinarski festival Biser mora proslavio je desetljeće održavanja u Supetru (prije toga četiri godine bio je u Makarskoj), a istovremeno obilježavamo i desetogodišnjicu suradnje s NIRS Trgovinom započetu s našim utemeljiteljem Mirom Bogdanovićem. Ova se splitska tvrtka iz malog obiteljskog obrta u posljednjih 27 godina prometnula u vodećeg domaćeg distributera sitnog inventara za restorane i hotele te ekskluzivnog zastupnika renomiranih europskih tvornica porculana, stakla, kuhinjske i barske opreme. Povećanjem ŠKMER-ovih aktivnosti i raznolikosti kvalitetnih projekata posljednje četiri godine suradnja je intenzivirana.
“Neupitna je povezanost ŠKMER-ovih projekata s djelatnostima kojima se NIRS bavi; opremanje hotelskih i ugostiteljskih objekata, šivanje radnje odjeće za ugostiteljstvo, distribucija i prodaja GIBLOR‘s odjeće i obuće. NIRS je ponosni partner svih ŠKMER-ovih projekata. Posebice, Biser mora zavrjeđuje posebnu pažnju NIRS-a jer okuplja predstavnike struke u svim njenim segmentima; od strukovnih škola, etabliranih kuhara, master chefova, distributera hrane do hotelijera i ugostitelja. U četiri dana ispunjena edukacijama, prezentacijama i natjecanjima ŠKMER godinama povezuje sve sudionike HORECA kanala što je dio njihove priče u koji želimo biti itekako uključeni” – istaknula je Romana Šundov Armstrong, direktorica NIRS Trgovine.

Deset godina suradnje sa ŠKMER-om NIRS je odlučio obilježiti osiguravši službene tanjure (Blue Sea edicija) Bisera mora 2019 njemačkog proizvođača porculana Seltmann Weiden, a ujedno su postali i zaštitni znak ŠKMER-ove Kuharske Akademije. Dodajmo, da je ova njemačka tvornica izrasla iz pogona za proizvodnju porculana iz kvarcnog pijeska s početka 20. stoljeća u Bavarskoj te svojim sofisticiranom asortimanom danas oprema bolje hotele u zapadnoj Europi. Njihova najprodavanija linija SAVOY standard je hotelskih grupacija Marriot, Starwood te Renaissance.

“Visoka razina stručnosti i profesionalnosti kojima ŠKMER pristupa svojim projektima te entuzijazam u pristupu mlađim kolegama, odlučujući su faktori da se NIRS priključi svojim partnerstvom. S NIRS-om u partnerstvo ulaze i najveći europski proizvođači ugostiteljske opreme, ponajviše Njemačka tvornica porculana Seltmann Weiden. Riječ je lideru u opremanju hotela na tržištima Njemačke, Austrije, Rusije i skandinavskih zemalja. Seltmann porculan na glasu je kao najkvalitetniji i najfiniji te jedini s ekološkim certifikatom, stoga i jest standard je u mnogim svjetskim hotelskim lancima. Odluku da otvore svoja vrata hrvatskom tržištu donijeli su prije četiri godine, odabravši NIRS trgovinu za ekskluzivnog uvoznika i distributera. Vrlo brzo, profesionalci i poznavaoci struke prepoznali su kvalitetu. Stoga je danas Seltmann Weiden porculan zastupljen u hotelima s 4 i 5 zvjezdica iz lanca Bluesun hotels & resorts, zagrebačkim visokokategornicima, privatnim hotelima, plovećim hotelima brodara iz Krila Jesenice, ACY marinama i najboljim dalmatinskim restoranima. Za hrvatsko tržište ovu godinu Seltmann je izbacio liniju tanjura Blue Sea koji su i “maskota” ovogodišnjeg Bisera mora” – dodala je Šundov Armstrong koja je na Biseru mora 2019 od ŠKMER-a proglašena vitezicom kulinarstva.

I dok su se na Biseru mora dalmatinski kuhari i ugostitelji zagrijali za predstojeću turističku sezonu, u NIRS-u se odavno radi punom parom. U tijeku su isporuke roba za dalmatinske hotele koji otvaraju ovih dana, opremaju se hoteli u Bosni i Hercegovini te diljem Hrvatske, a do kraja travnja svoju zagrebačku poslovnicu sele u novi i dvostruko veći prostor.
“S 12 novih zaposlenika i policama punim novih trendovskih proizvoda NIRS je, 27. godinu za redom, spreman udovoljiti zahtjevima i potrebama svojih kupaca” – poručuju iz NIRS-a.

Scroll to Top