ORGULIN RECEPT – Ljetna torta

Maslinova ulja našeg partnera Orgula karakteriziraju prepoznatljiva aroma i bogatstvo okusa, te glatka tekstura. Njihov asortiman zaokružuju ekstra djevičanska maslinova ulja, aromatizirana maslinova ulja, cvjetovi soli i balzamski ocati, a proizvodi im nose oznaku “Hrvatska kvalitetaˮ . Pred vama je recept za ljetnu tortu s njihovim ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Ljetna torta

Sastojci:

1 ½ šalice višenamjenskog brašna

1 ½ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

3 velika jaja

1 šalica šećera

½ šalice Orgula ekstra djevičanskog maslinovog ulja

½ šalice mlijeka

Korica 1 limuna (po želji, za dodatnu aromu)

1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.

U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane.

U velikoj posudi za miješanje tucite jaja i šećer dok ne postanu blijeda i pjenasta, oko 2-3 minute. Možete koristiti električni mikser ili to učiniti ručno.

Polako ulijevajte Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje dok nastavljate tući smjesu jaja i šećera. Miješajte dok se dobro ne sjedini.

Dodajte mlijeko, koricu limuna (ako koristite) i ekstrakt vanilije u zdjelu. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Postupno dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima, miksajući samo dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.

Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za tortu, ravnomjerno ju rasporedite.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.

Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu oko 10 minuta. Zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Na kraju, kolač možete posuti šećerom u prahu, preliti glazurom ili poslužiti bez dodataka. Ukusan je sam i u kombinaciji sa svježim bobičastim voćem i malo šlaga.

Scroll to Top