ORGULIN RECEPT: Marinirane srdele

Želite li se držati tradicije, marinirati ribu kako se radilo u dalamtinskim kućama, a opet svemu dodati gurmansku notu za zahtijevnijeg gosta posebnijim sastojcima, iskušajte opvaj recept našeg partera Orgula (https://orgula.hr/). Podsjetimo, njihova ekstra djevičanska te aromatizirana maslinova ulja, cvjetove soli i balzamski octove rado koristimo na ŠKMER-ovim natjecanjima, edukacijama i kulinarskim treninzima za profesionalce, kao i u ovom receptu za marinirane srdele.

SASTOJCI

✅ 1 kg svježih srdela

✅ 250 ml EKSTRA DJEVIČASNKO MASLINOVO ULJE ZLATNO

✅ 100 ml ORGULA BALZAMSKOG OCTA CABERNET SAUVIGNON

✅ ORGULA MORSKA SOL SA ZAČINSKIM BILJEM

✅ brašno

✅ 6 režanja češnjaka

✅ 4 lovorova lista

✅ 2-3 grančice timijana

Svježe srdele najprije dobro očistite, potom ih pospite sa soli, uvaljajte u brašno i popržite u dubokom ulju. Pržene i tople poredajte ih na pladanj, a u ulju u kojem ste prethodno pržili, ubacite češnjak. Kada posmeđi, pomaknite tavu s vatre i ubacite balzamski ocat. (Pripazite na prskanje!). Nakon toga dodajte još grančice timijana i lovorove listove. Vratite tavu na vatru i ostavite da sve kuha još par minuta. S ovim prelijte pržene sardine, a preporuka je da se ostave par dana u marinadi, samim time okus će biti još bolji.

Recept je preuzet s linka :

Marinirane srdele

 

Scroll to Top