PASTRY CHEF – AKADEMIJA SLASTICA: 12 radionica petkom i subotom

22. listopada – 4. prosinca 2021., petkom od 15 do 21 h i subotom od 08 do 14 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split.

Akademija Slastica poseban je program u šest dvodnevnih modula (petkom 15-21 h i subotom 8-14 h ) za sve koji uživaju u pripremi slastica. Riječ je o sveobuhvatnom programu za ljubitelje kuhanja, kao i za one koji žele postati profesionalni slastičari te za kuhare željne nadogradanje znanja s područja slastičarstva.

Ovom edukacijom stječu se znanja i vještine za pripremu suvremenih i tradicionalnih slastica u ugostiteljskim objektima te za catering forme. Uče se pripremati slatka dizana i vučena tijesta, tartovi, pjenice, terine, semifredda, petit fours, praline, torte, mono porcije, kekse, slatko i kandirano voće, kreme, umaci za deserte, dekoracije, a uz to posluživanje i atraktivni načini prezentacije. Dio programa je i priprema slastica za različite režime prehrane (bez šećera i glutena, sirove te različite vege varijante – od fleksiterijanstva do veganstva…)

Po drugi put Akademiju slastica vodi Ivana Bradarić, pastry chefica restorana Brasserie on 7 na splitskoj Rivi. Posebice je zanimljivo da je u svijet slastičarstva stigla iz farmacije, pa njezine slastice osim što objedinjuju moderno s elementima tradicije, imaju i apotekarsku preciznost koja se odražava u slojevitim okusima i iznimnoj estetici. Ističe kako se slastičarstvo mora temeljiti na kvalitetnim namirnicama i naprednim tehnikama pripreme. Podjednako joj je važan izgled, okus i originalnost kolača, te smatra da prava slastica uz vrhunska jela chefova posve zaokružuju priču restorana koju gost pamti i vraća ga za stol.

 

LINK ZA PRIJAVU:

https://www.skmer.hr/event/pastry-chef-akademija-slasticarstva-trening-za-chefove-i-ljubitelje-kuhanja/

Scroll to Top