PASTRY CHEF - AKADEMIJA SLASTICA
TERMIN EDUKACIJE:
08. – 19.01.2024. od ponedjeljka do petka, od 09:00 do 15:00h
ŠKMER Akademija organizira poseban program pod nazivom Akademija Slastica koja se odvija tijekom dva tjedna (od ponedjeljka do petka) u jutarnjem terminu za sve koji uživaju u pripremi slastica. Riječ je o sveobuhvatnom programu za ljubitelje kuhanja, one koji žele postati profesionalni slastičari te za kuhare koji žele nadograditi postojeća znanja s područja slastičarstva. Ovom edukacijom stječu se znanja i vještine za pripremu suvremenih i tradicionalnih slastica u ugostiteljskim objektima te za catering forme. Uče se pripremati slatka dizana i vučena tijesta, tartovi, pjenice, terine, semifredda, petit fours, praline, torte, mono porcije, kekse, slatko i kandirano voće, kreme, umaci za deserte, dekoracije, a uz to posluživanje i atraktivni načini prezentacije. Dio programa je i priprema slastica za različite režime prehrane (bez šećera i glutena, sirove te različite vege varijante – od fleksiterijanstva do veganstva…).
**Cijena je izražena u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450 .

OBRAZAC ZA PRIJAVU


ČLANCI
ÉCOLE DUCASSE: Chocolate and Confectionery – novi program visokog slastičarstva uz pastry chefa Valentina Sancheza
05.– 08.12.2023. od 9 do 15 sati., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split Početkom prosinca, a nakon kulinarskih majstorskih radionica francuske škole visoke gastronomiji je École …
MEDITERRANEAN PASTRY ARTS – Petodnevni ljetni master class s Terezom Alabandom
28.8.2023. – 1.9.2023., od 9 do 15 sati, ŠKMER Kuharska Akademija Split Male slatke kompozicije i složene partiture, napredne tehnike izrade i vrhunsko serviranje slastica, …
Fenomenalnim desertima s jagodama završili smo sezonu slastičarskih master classova, nakon ljeta očekujte nove teme…pogledajte foto galeriju
održano 22. travnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija,Jobova 2, Split U završnici sezone 2022./23. slastičarskih master classova, naši polaznici ponovo su se iskušali u kreativnom slastičarstvu …
Iza nas je još jedna Akademija slastica…pogledajte galeriju
održano 9. – 20. siječnja 2023.,ŠKMER Kuharska Akademija Dodjelom diploma završen je još jedan ciklus ŠKMER-ove AKADEMIJE SLASTICA, cjeloviti PASTRY CHEF kroz koji nas je …
S Terezom Alabandom pripremali smo jesenske entremetse po mjeri visokog francuskog slastičarstva…pogledajte kako je to bilo
održano 15. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Split Izvanredne slatke kreacije nastale su na prvom slastičarsko master classu Tereze Alabande u drugom ciklusu njezina gostovanja …
SLASTIČARNICA: Naučite pripremati klasične i moderne baklave na radionici vučenog tijesta
17-21 h srijeda, 2. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split Na ovoj radionici za ljubitelje slastica pozabavit ćemo se izradom vučenog tijesta; a …