PASTRY CHEF - AKADEMIJA SLASTICA
TERMIN EDUKACIJE:
08. – 19.01.2024. od ponedjeljka do petka, od 09:00 do 15:00h
ŠKMER Akademija organizira poseban program pod nazivom Akademija Slastica koja se odvija tijekom dva tjedna (od ponedjeljka do petka) u jutarnjem terminu za sve koji uživaju u pripremi slastica. Riječ je o sveobuhvatnom programu za ljubitelje kuhanja, one koji žele postati profesionalni slastičari te za kuhare koji žele nadograditi postojeća znanja s područja slastičarstva. Ovom edukacijom stječu se znanja i vještine za pripremu suvremenih i tradicionalnih slastica u ugostiteljskim objektima te za catering forme. Uče se pripremati slatka dizana i vučena tijesta, tartovi, pjenice, terine, semifredda, petit fours, praline, torte, mono porcije, kekse, slatko i kandirano voće, kreme, umaci za deserte, dekoracije, a uz to posluživanje i atraktivni načini prezentacije. Dio programa je i priprema slastica za različite režime prehrane (bez šećera i glutena, sirove te različite vege varijante – od fleksiterijanstva do veganstva…).
**Cijena je izražena u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450 .

OBRAZAC ZA PRIJAVU


ČLANCI
ŠKMER Akademija u projektu Kuhinja znanja oživljava stare dalmatinske recepture koje doprinose jačanju tržišne ponude, objedinjuju nutricionizam i zero waste koncepte
Gastronomska baština Dalmacije stoljećima se plela oko ribarskih ulova, težačkih jela, pa onim što je stizalo s osvajačima i doseljenicima na ove prostore. Stare pučke …
TEREZA ALABANDA: Slatka jesen – subotnji master class s jednom od vodećih hrvatskih slastičarki na temu enetremetsa s jabukama i kruškama
subota, 15. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split Jesensko voće, moderne tehnike i okusi po mjeri vrhunskih gurmana, tema su prvog master classa …
SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Radionica modernih tartova – Tartin, lemon i od bundeve
17-21 h srijeda, 5. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2 Izrada modernih tartova tema je prve radionice za ljubitelje slastica u sezoni 2022./23.; a …
Na jesen kreće nova sezona slastičarskih master classova Tereze Alabande, kao i poseban tjedni specijal vrhunskih čokoladnih slastica
Pred nam je druga sezona master classova jedne od vodećih hrvatskih slastičarki Tereze Alabande. Lani je ŠKMER Akademija započela opsežne slastičarske programe za amatere i …
AKADEMIJA SLASTICA – Iduće godine novi format sveobuhvatnog programa slastičarstva…rezervirajte svoje mjesto
09.- 20. siječnja 2023. U siječnju 2023. krećemo s novim Pastry chef – Akademija Slastica programom. Riječ je o dvotjednom sveobuhvatnom hands on slastičarskom treningu …
SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Semifredda od jagoda i terrine s čokoladom i kajenskim paprom
17-21 h srijeda, 25. svibnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split Semifreddo je talijanska slastica za koju se kaže da je “nit’ sladoled niti …