PASTRY CHEF MASTER CLASS BY ECOLE DUCASSE: Uz francuskog chefa Valentina Sancheza istražite vrh svjetskog slastičarstva

16. – 20. svibnja 2022., (32 sata) , ŠKMER Kuharska Akademija, Split, Jobova 2

Sredinom svibnja po treći put u ŠKMER Kuharskoj Akademiji gostuje Ecole Ducasse, francuska škola visoke gastronomije velikog francuskog chefa Alaina Ducassea. Ovaj put na redu je Pastry chef master class, a tema su “Boutique and Tea-Time Desserts/Petits Gateaux“. Polaznicima se nudi cjelovito hands on iskustvo uz vođenje Ducasseovog senior voditelja/chefa Valentina Sancheza na engleskom jeziku.

I sam je završio Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP), prestižnu školu slastičarske umjetnosti Alaina Ducassea. Dodajmo, ENSP je vodeća strukovna škola, kako u Francuskoj tako i širom svijeta, za slastičarstvo, pekarstvo, čokolatijerstvo, slastičarstvo te sladolede. Sanchez se nakon toga nastavio usavršavati u Puy-en-Velayu i Lyonu prije nego što je godinu dana postao slastičar u Val Thorensu. Zatim je tri godine bio voditelj ugostiteljske proizvodnje za “Traiteur Gabriel” u Villeurbanneu; nakon čega se 2014. godine preselio u Amsterdam kako bi svoja slastičarska umijeća iz francuskog slastičarstva prenio u “Petits Gâteaux”, jedinstvenu pekarnicu gdje se sve priprema pred kupcima. Konačno, Valentin se vratio u Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie 2016. godine kao instruktor slastičara.

U Split nam stiže pokazati cjelokupni Tea-Time asortiman, moderne male torte, petit-fours, tartove i pound cakes s voćem i čokoladom, tehnike kreiranja delikatnog dizajna i poboljšanja okusa.

Između ostalog, tijekom ove 32-satne edukacije Sanchez će s polaznicima pripremati razne butik deserte za bolje restorane ili u varijantama za ponije

PRIJAVE I DETALJI:

Pastry Chef Master Class by Ecole Ducasse

 

Scroll to Top