PERFECT MATCH: Kroz pjate i čaše radionice sljubljivanja jela i vina

održano 7. studenog 2019., ŠKMER Kuharska Akademija – Split

Iznimno posjećena radionica o sljubljivanju jela i vrhunskih hrvatskih vina očekivano se pretvorila  u gozbu i dobro druženje. Chef Željko Neven Bremec s polaznicima tečaja kreirao je niz jela koja valja znati kad vam na vrata zakucaju kakve ozbiljne vinopije, a dvojac iz Viking Linea pobrinuo da čaše budu pune i raznovrsne. Bili su tu domaći pljukanci s pršutom i tartufima koje su polaznici izvaljali dlanovima kako se ta manistra radi u Istri. Na radionici kušali su se s Cossetto malvazijom Prima Luce, koja je na prestižnom vinskom natjecanju Decanter u Londonu prije dvije godine osvojila 95 bodova i bila najbolje rangirana malvazija, a ove godine osvojila je i zlato na International Wine Challengeu te je proglašena najboljim bijelim svježim vinom iz Hrvatske, pa svrstana među pet najboljih bijelih vina svijeta. Spremile su se na radionici i spring rolice u pikantnom umaku, a s njima se sparila vrgorska zlatarica vinarije Gašpar. Confit tune poslužen je uz rimski njoj i plavac mali Zenith vinarije Antunović, a salata s dimljenom komarčom, narančom i orasima sljubljena je s pošipom Punta Skala Kraljevskih vinograda iz Zadra. Skuhala se i janjetina s bižima koja se posve dobro uvezala s čašom Bovana barrique (kupažom merlota i syraha) vrgorskog vinara Pilača, a za kraj valjalo je kušati Cossetto muškat bijeli s čokoladni mousseom.

“Viking Line je jedna relativno mala tvrtka nastala prije nekoliko godina kako bi pomogla prijateljima i rodbini vinarima i koji nisu bili toliko poznati u vinskom svijetu. Kasnije se to upoznavanje i zbližavanje s vinima pretvorilo u ljubav prema istima da bi danas imali u svojoj ponudi preko stotinjak različitih etiketa i dvadesetak jako dobro rangiranih vinara od kojih su neki vlasnici i najvećih mogućih priznanja kao što je Decanter, IWC, kao i raznorazne domaće nagrade” – poručili su Rade Maršić i Igor Šušak iz Viking Linea.

Fokusirani su na manje vinare koji kako bi bili konkurentni cijenom s velikim proizvođačima, moraju imati vrhunski proizvod, te ih Viking Line spaja s vlasnicima objekata kojima je stalo do imidža, originalnosti i kvalitete ponude.

Scroll to Top