PIZZA@HOME….Recept za Chicago Style pizzu s prošlotjedne radionice

Na radionici za ljubitelje kuhanja Pizza@Home polaznici su sami umijesili i ispekli svoje pizze, bilo klasične ili one zdravije s graham i pirovim brašnom. Chef Petar Vlak pokazao im je i kako složiti te ispeći kultnu Chicago Style Deep Dish  pizzu, a naučilo se kako napraviti pizzu u kućnim uvjetima da bude što sličnija onoj kakvu naručujete u pizzeriji.

Recept: CHICAGO STYLE PIZZA chefa Petra Vlaka

za 4-6 porcija

Sastojci:

500 g glatkog brašna

35 g kukuruznog brašna

10 g soli

14 g suhog kvasca (dvije kesice)

30 g maslinovog ulja

60 g masla

25 g suncokretovog ulja

oko 250 g vode

Nadjev:

200 g pikantne salame ili kobasice

400 g mozzarelle ili gaude

350 g šalša

 

Priprema:

Prvo pomiješamo sve suhe sastojke za tijesto, a zatim u veliku posudu ulijemo sve tekuće sastojke. Postupno dodajte suhe sastojke tekućim, te polako kuhačom miješamo i dodajemo malo po malo brašna dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Dobivenu smjesu izvadimo iz posude i zatim je na pobrašnjenoj podlozi desetak minuta izmijesimo.

Tijesto vratimo u zdjelu te je pokrijemo vlažnom krpom i ostavimo da se odmori jedno 45- 60 minuta. Kad je tijesto naraslo, stavimo ga u dublju posudu za pizzu pa ubacimo u pećnicu zagrijanu na 220°C an desetak minuta. Tako dobivenu „košaru od tijesta“ napunimo nadjevom. Nadjev slažemo tako da prvo stavljamo sir, kobasice, salamu ili povrće te na kraju sve prelijemo šalšom ili pelatima. Vratimo pizzu u peći na 220°C i pečemo 20 do 30 min. Kad je pizza gotova izvadimo je iz pećnice i ostavimo da se ohladi par minuta.

Scroll to Top