Početkom jeseni krećemo s prvim zajedničkim radionicama roditelja i djece

Intenzivno pripremamo nove treninge za profesionalce, tečajeve i radionice za ljubitelje kuhanja, djecu i mlade koje kreću od rujna. Jedna od novina su zajednički kuharski master classovi za djecu i roditelje, a prvi će se održati 3. listopada.

Znanstvena istraživanja pokazala su da djeca često vole proučavati što odrasli rade, sudjelovati u svakodnevnim obvezama i to ih više može zainteresirati nego igračke. Zajedničko kuhanje posebice može pomoći djeci da eksperimentiraju s vještinama za odrasle, a roditelji ih kroz kuhanje nenametljivo mogu usmjeravati. Druženje u kuhinje vjerojatno će unijeti nered u kuhinju, no, tu su brojni benefiti.

Ponajprije, mališani će kuhajući početi jesti zdravije.

Naime, istraživanja su pokazala da kuhanje potiče djecu na zdraviji izbor hrane i isprobavanje voća i povrća koja ranija nisu kušali.

Priprema hrane potiče aktivnosti i razvija motoričke sposobnosti, što je posebice bitno u vremenu kad djeca provode puno vremena sjedeći – bilo u učionici, automobilu ili ispred ekrana.

Boravak djeteta u kuhinji potiče neovisnosti, uči ih snalaženju i rješavanju problema, pa i suočavanju s rizicima, doduše, u kontroliranim uvjetima i pod paskom profesionalaca koji vode naše radionice.
Na stotine je načina da se povežete s djetetom, a kuhanje je jedan od vrlo preporučljivih od strane stručnjaka.

Prijave na donjem linku ili na mob. 099 319 89 61 i email info@skmer.hr.

Master class – Djeca i roditelji kuhaju!

Scroll to Top