Pogledajte kako je bilo na Biseru mora 2017. i sjetimo se velikih ljudi koji više nisu s nama

Prije pet godina u Supetru na 12. Biseru mora okupili su se brojni naši prijatelji sa svih strana svijeta, a na fotografijama su ostali zabilježeni naši dragi Miro Bogdanović, Lyudmila Radchenko, Romana Armstrong Šundov i fotoreporter Mario Todorić koji nažalost nisu više s nama.

Miro je zaslužan za sve…on je bio i ostao naša udruga, čovjek koji nas je povezao i stvorio ovo natjecanje, izgradio prijateljstva..Biser mora je njegova ostavština koji i dalje čuvamo i nastavljamo…

Lyudmila je bila dekanica je Harkivskog (Kharkov) fakulteta trgovine i ekonomije, profesorica, doktor filozofije, a uz to međunarodni kulinarski sudac i potpredsjednica Ukrajinskog saveza kuhara. Iznimno je doprinijela razvijanju partnerstva između ukrajinskih i hrvatskih kuhara, a posebice se dokazala kao izniman domaćin dalmatinskim članovima udruge prilikom natjecanja, studijskih putovanja, edukacija te prezentacija hrvatske kuhinje u Ukrajini.

Mario je nas je, pak, oduševljavao svojim fotkama u Slobodnoj Dalmaciji i brojnim drugim tiskovinama, a posebno na druženjima i prepričavanju zgoda s terena i redakcija koje su bile vrhunska lektira uz prijateljsku čašicu.

Romana, naša vitezica i velika prijateljica, nije propuštala Bisere mora, a niti druženja u ŠKMER-u.

“Kad bi Romaninu životnu energiju pokušali nacrtati na platnu, sijala bi žarkim i veselim bojama, inspiracijom, zaigranošću. Svatko tko ju je poznavao trebao bi biti inspiriran njezinom filozofijom u životu i poslu, jer svijet bi bio bolje mjesto za živjeti, a i bio je bolje mjesto dok je bila s nama” – rekla je Alma Harašić Bremec.

Scroll to Top