Prvog dana XVII. Bisera mora u Supetru na Braču održan je master class na tema je i priprema glavnog jela od ribe po uzusima visoke turske gastronomije kuharskog virtuoza Emrah Köksal Sezgina. Riječ je bilo o radionici u sklopu projekta (Po)morsko je dobro koji se do kraja 2022. godine izvodi uz potporu Splitsko-dalmatinske županije. Cilj projekta je projekt očuvanja i oživljavanja tradicionalnih receptura pripreme i obrade ribe i morskih proizvoda, s ciljem povećanja potrošnje lokalnih ribarskih proizvoda.
Direktor je Turkish National Culinary Teama, a tijekom karijere osvojio je više od 50 medalja s međunarodnih kuharskih natjecanja. Posljednjih godina je međunarodni kulinarski sudac, edukator i zalaže se za popularizaciju turske kuhinje u svijetu. U Supetru pripremao je ribu umotanu u nori alge, biskvit od škampa te sve zaokružio ukrasima od povrća, a radilo se o mediteranskoj kuhinji koja objedinjuje tradiciju i suvremeno.
Pogledajte video: