
(Po)morsko je dobro je projekt koji osvještava i vraća tradicionalnim tehnikama i recepturama pripremanja ribe, te time naglašava važnost i blagotvorni učinak mediteranske kuhinje kroz prilagodbu tradicionalnih ribiljih jela današnjem stilu života. Ovim se pridonosi povećanju potrošnje lokalnih proizvoda ribarstva i očuvanju dijela tradicije vezan za ribarstvo i riblje recepture.
Dugoročni proizvod projekta je tematska e-kuharica (PO)MORSKO JE DOBRO koja bi sadržavala recepte priprema tradicionalnih jela od ribe.
Projekt se provodi od 2021. godine, te je sufinanciran proračunskim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine Splitsko – dalmatinske županije.


Predavanje i degustacija iz ciklusa “S ribom mogu sve” uz recepture projekta (Po)morsko je dobro
Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija nastavili su suradnju s OŠ Vladimira Nazora iz Postira na projektu “S ribom mogu …
(PO)MORSKO JE DOBRO: Italian Master Class – Od kozica omotanih pancetom do toskanske leće s cotechino kobasicama
održano 9. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač Iskusni talijanski chefovi Luca Gioiello i Pavel Marc iz Associazione Cuochi …
(PO)MORSKO JE DOBRO: Dalmatinska kuhinja u spoju sa starorimskom tradicijom…o garumu, allecu i muriji
Kako se drevni i gotovo zaboravljeni antički dodaci garum, allec i murija mogu implementirati u modernu dalmatinsku gastronomiju na XVII. …
(PO)MORSKO JE DOBRO: Priprema morskog jela turskog chefa Emrah Köksal Sezgina na 17. Biseru mora
Prvog dana XVII. Bisera mora u Supetru na Braču održan je master class na tema je i priprema glavnog jela …
(PO)MORSKO JE DOBRO: Edukacija o pripremi jadranskih namirnica kroz starinske, kao i inovativne načine po zero waste konceptu
održano 11, travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač “Sve iz mora i mrvu više” više bio je naziv master classa …
(PO)MORSKO JE DOBRO – Trilogija tune Sokola Prenge na Biseru mora 2022
Sokol Prenga, jedan od vodećih chefova Albanije, promotor tamošnje nacionalne gastronomije te poznato televizijsko lice, na svom cooking showu prvog …