POTPUNO ČOKOLADNI MILLE-FEUILLE: Obučite se tehnikama visokog slastičarstva na dvodnevnom master classu Tereze Alabande

06. & 07. 11. 2023., 9-15 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Mille-feuille potječe iz Francuske, iako je teško precizno utvrditi kada i gdje se prvi put pojavio, ovaj desert je tijekom stoljeća razvio se u složenu, gurmansku slasticu za zahtjevnog konzumenta, a s Terezom Alabandom polaznici će pripremati haute patisserie haute patisserie varijantu s glazurom od čokolade ukrašenu temperiranom čokoladom.

“Ova varijanta je posebna po tome što se sastoji od čokoladnog lisnatog tijesta, što je rijetkost. Bit će punjen laganom čokoladnom kremom s iznenađenjem u sredini i ukrašen dekoracijama od temperirane čokolade. U pripremi koristi se cijela paleta važnih slastičarskih tehnika – od izrade lisnatog tijesta, kreme ganache i tučenog ganachea, glaziranja i temperiranja čokolade, pa do izrade čokoladnih ukrasa” – navela je Alabanda, jedna pod vodećih hrvatskih slastičarki.

Na francuskom jeziku “mille-feuille” doslovno znači “tisuću listova” ili “tisuću slojeva”, što se odnosi na mnoge tanke slojeve lisnatog tijesta koji se koriste u pripremi koje ovom daje ovom delikatnom desertu karakterističnu hrskavost i teksturu.

Znanje s radionice kako o samim receptima, tako i o slastičarskim konceptima i tehnikama, polaznici mogu primijeniti kod kuće, ali i u ugostiteljskim objektima koji se žele istaknuti drugačijom ponudom te hotelima.

👉CIJENA: 250 EUR (1.883,63 HRK)

☎📱📞PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

online:

Slastičarski Master Classovi

 

Scroll to Top