PREZENTACIJA U ŠKMER AKADEMIJI: Inovacije u profesionalnoj kuhinji Electrolux Professionala i ProElekta

održano 2. ožujka 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Pod pokroviteljstvom Electrolux Professionala Hrvatska, a u suradnji s njihovim vjernim partnerom tvrtkom ProElekt, kolege i ugostitelji su prošlog tjedna u ŠKMER Kuharskoj Akademiji uživali u performansama kombinirane pećnice SkyLine – vrhunskim rješenjima i senzacionalnim rezultatima. Chef instruktor bio je Željko Neven Bremec, član Electrolux Professional Academy i glavni edukator Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, koji je sudionicima iz Hrvatske i susjednih zemalja predstavio kako rade i što sve mogu inovativna rješenja Skyline s najmanjim troškovima rada ikada, te po ergonomičnosti i upotrebljivosti najboljim u svojoj klasi.

“Prezentacijom kolegama sam nastojao objasniti sve benefite, odnosno mogućnosti pećnice koji omogućavaju lakši, brži, smireniji, efikasniji i ujednačeniji rad u kuhinji. Počelo je sve s uporabom kuhinje noć prije; koristeći program LTC, Low temperature Cooking ispečen je na laganoj vatri svinjski vrat. Pećnica je bila zauzeta kroz noć kad je nitko ne koristi, stres na meso je manji zbog niže temperature, samim tim je mekše i manje kalira/gubi na težini” – kazao je Bremec.

Nakon toga pećnica je korištena kao medij za dizanje peciva i kruha a u režimu pare pripremani su rožata i cvjetača. Ujednačeno kuhanje, naveo je Bremec, čini rožatu mekom, kremastom i bez rupa. Cvjetača, pak, kao i drugo povrće se ovim načinom pripreme ne lomi te ostaje fina, hrskava i zadržava oblik.

“U kombiniranom režimu, dakle, uz uporabu i pare i konvekcije, ispekao sam ribu, velike brancine s povrćem i te kruh, u isto vrijeme, a s istim savršenim finalnim rezultatom. Na konvekciji, samo suhom zraku, ispečena su peciva za burgere – savršeno hrskavo izvana, a meka iznutra. U istom režimu, na temperaturi grilla, pekli smo razna mesa PIK Vrbovec, partnera Electrolux Professional. U Skylineu ispekli smo savršene Tomahawk, Ribeye i Beef Steak, burgere, odležane ramsteke, a uz to i plavorepu tunu, te povrće na žaru  – krumpir, tikvice i paprike.” – dodao je Bremec.

Kombinirane pećnice SkyLine

Na prezentaciji su bili i predstavnici ProElekta, distributeri i serviseri Electrolux Professional ugostiteljske i praoničke opreme s dugogodišnjim iskustvom u opremanju hotela, restorana, vila, vinarija, slastičarnica, staračkih domova, studentskih centara, bolnica, tvornica, škola, vrtića, sala za svadbe, pizzeria i drugih objekata. Korisnicima, osim asortimana Electrolux Professionala, nude i niz dodatnih sadržaja temeljenih na dugogodišnjem radu i iskustvu svojih certificiranih djelatnika.

  • Mjesto smo gdje ćete dobiti usluge tehnološkog projektiranja, konzalting za uhodavanje radnih procesa kuhinje, obuku osoblja, kao i opskrbu brendiranim Electrolux Professional sredstvima za pranje i održavanje profesionalne ugostiteljske opreme. Nudimo i izradu mikrolokacija priključaka, struje, vode, plina, vođenje projekata, savjetovanje i svu potrebnu logistiku. Tu je i naš praonički program koji objedinjuje projektiranje, prodaju i servis – poručili su iz ProElekta.
  • Više o svemu na www.proelekt.hr.
Scroll to Top