Pridužite nam se!!!…U subotu kuhamo u Đardinu na Danu volonterskog rada za pomagala slijepima

subota 9-13 h, 3.listopada 2020. u Strossmayerovom parku (Đardin).

Dan volonterskog rada održat će se u splitskom Strossmayerovom parku (Đardinu), tjedan dana kasnije nego je manifestacije trebala biti održana. Naime, bila je odgođena zbog lošeg vremena, pa će tako splitske udruge i javne institucije okupiti se u ovu subotu kako bi ponudili građanima svoje proizvode, rukotvorine i programe da se namaknu sredstva za potrebite.

Dan volonterskog rada se po 23. put tradicionalno organizira u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, a u aktivnosti ponovo uključit će se i ŠKMER-ovi volonteri koji će kuhati manistru s patkom. Novac od prodaje porcija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split za kupnju pomagala u kuhinji koja će članovima udruge omogućiti učenje životnih vještina. Između ostalog, riječ je o kuhinjskoj vagi, mjernom vrču i indukcijskoj ploči koje govore, što će se koristiti za obuku slijepih osoba u svladavanje kuhinjskih vještina.

Manifestacija se organizira u skladu s epidemiološkim mjerama, te u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Grada Splita i Stožerom civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Posjetitelje molimo da se pridržavaju općih epidemioloških pravila.

Scroll to Top