Prijavite se na dvodnevne slastičarske master classove Tereze Alabande i upoznajte Haute Pâtisserie tehnike i recepte

Krenule su nove majstorske radionice vodeće pastry edukatorice Tereze Alabande kojima ćete ući u svijet haute patisserie, a namijenjene su slastičarskim entuzijastima, naprednim amaterima i slastičarima profesionalcima koji se žele dodatno usavršiti.

Ta diplomirana violinistica karijeru profesionalne glazbenice zamijenila je slastičarskom i završila edukacije na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” i njihovom londonskom ogranku. Usavršavala se na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji, a kao svoja znanja i vještine potvrdila je u hotelu sa sedam zvjezdica Burj Al Arab u Dubaiju te u splitskoj slastičarni Crème de la Crème.

Godinama piše članke vezane i promovira nove trendove domaćeg slastičarstva, posebice kroz svoju web stranicu Pastry Maestra: https://pastrymaestra.com/

 

POTPUNO ČOKOLADNI MILLE-FEUILLE
Izrada lisnatog tijesta s maslacem je posebno umijeće koje zahtijeva strpljenje i preciznost. Na ovoj radionici naučit ćete kako napraviti čokoladno lisnato tijesto. Zatim ćemo tijesto oblikovati i ispeći za desert koji se zove mille-feuille, a u prijevodu s francuskog znači “tisuću listova”. Ova ukusna pravokutna slastica sastoji se od tri sloja hrskavog lisnatog tijesta između kojih će biti čokoladna krema, a dekorirat ćemo je ukrasima od temperirane čokolade.
6. – 7.11.2023.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

BOŽIĆNE MONOPORCIJE
Kako napraviti atraktivne monoporcije u božićnom ruhu tema je ovog masterclassa. Koristeći razne silikonske kalupe napravit ćemo pravu božićnu slatku gozbu. Uz to će polaznici naučiti o tehnikama izrade specijalnih biskvita, različitih inserata i izrade ukrasa od temperirane čokolade s božićnom tematikom.
27. – 28.11.2023.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

 

NAPRAVITE CROQUENBOUCHE – FRANCUSKU SVEČANU TORTU OD PROFITEROLA U OBLIKU STOŠCA
Croquenbouche je francuska svečana torta izrađena od profiterola složenih u oblik stošca. Profiteroli su okrugle loptice pečenog pâte à choux tijesta (parenog ili hrustavog tijesta), koje se pune slastičarskom kremom i uranjaju u vrući karamel. Zatim se profiteroli slažu u oblik stošca i lijepe karamelom. Slijedi izrada raznih ukrasa, a zatim i degustacija ove neobične slatke kreacije.
11. – 12.12.2023.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

ENTREMET I MONOPORCIJE OD MRKVE
Na ovom masterclassu pripremat ćemo mekani i sočni kolač od mrkve kojeg ćemo oplemeniti narančom i krem sirom, a zatim uljepšati sjajnom glazurom i atraktivnim dekoracijama od temperirane čokolade.
22. – 23.1.2024.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

 

KAKO NAPRAVITI ČOKOLADNE PRALINE
Naučite se kako pastry chefovi prave čokoladne zalogaje, punjenja raznih okusa i omote od tankog krckavog sloja čokolade. Za njihovu izradu koristit ćemo posebne kalupe kao i specijalne boje za čokoladu kako bismo ih dodatno uljepšali.

Na ovoj radionici posve ćemo zaći u svijet čokolatijerstva, naučiti metode temperiranja čokolade, tehnike izrade čokoladnog “omota” te pripreme i načina punjenja pralina.
19. – 20.2.2024.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

 

KAKO NAPRAVITI SAVRŠENE EKLERE – S OKUSOM VIŠANJA I PISTACIJA
Ekleri su duguljaste slastice izrađene od pâte à choux tijesta koje se kod nas zove hrustavo ili pareno tijesto. Specifično je po tome što se prvo kuha, a zatim oblikuje i peče. Oblikovanje savršeno oblikovanih eklera je veliko umijeće i zahtijeva dugogodišnju praksu, a na ovom masterclassu naučit ćete nekoliko dragocjenih trikova kako bi vam ekleri uvijek izgledali kao iz francuske slastičarnice. Punit ćemo ih jednom od najukusnijih kombinacija – višnjama i pistacijom.
11. – 12.3.2024.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)


KAKO NAPRAVITI MONOPORCIJU U OBLIKU VOĆA

Monoporcije u obliku raznog voća poput limuna, kruške ili jabuke istinski su hit u modernom slastičarstvu. Kako ih napraviti izvana i iznutra, istaknuti njihov okus te ih učiniti što realističnijima, naučit ćete na ovom masterclassu!
8. – 9.4.2024.
cijena: 250 EUR (1.883,63 HRK)

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer.hr

ONLINE PRIJAVE: https://skmer.hr/slasticarski-master-classovi/

#terezaalabanda #deserts #tarts #macarons #pastrymaestra

#TerezaAlabanda #pastrymaestra #SKMERKuharskaAkademija #pastrymasterclass

Scroll to Top